Sport

* Germania a surclasat Mexicul cu 4-1 în semifinala Cupei Confederațiilor

Ziarul de Vrancea
30 iun 2017 462 vizualizări

 

* Germania a surclasat Mexicul cu 4-1 în semifinala Cupei Confederațiilor

Reprezentativa Germaniei a învins, ieri, la Soci, cu scorul de 4-1, selecționata Mexicului, și s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor. Golurile au fost marcate de Goretzka (‘6) și (‘8), Werner (‘59) și Younes (‘90^1) pentru Germania, respectiv Fabian, în minutul 89 pentru Mexic. În finală, Germania va întâlni Chile, care a învins Portugalia la loviturile de departajare. Meciul pentru locul trei va avea loc duminică, la Moscova, iar finala mare se va disputa tot duminică, la Sankt Petersburg.

Nationalmannschaft a luat un avantaj aproape decisiv încă din primele zece minute ale partidei, când Goretzka a reușit o dublă (‘6, ‘8), deschizând scorul cu o reluare plasată din marginea careului la centrarea lui Henrichs, pentru ca apoi să marcheze din nou, după o lansare excelentă venită de la Werner. Echipa antrenată de Joachim Löw a fost aproape de golul al treilea în min. 33, când Werner a tras la colțul scurt, dar Ochoa a salvat situația.  Ultimul sfert de oră al primei reprize a aparținut mexicanilor, care și-au creat mai multe situații notabile. Giovanni Dos Santos (‘32) a reușit o intercepție și un șut din marginea careului, dar mingea s-a dus pe lângă țintă. Portarul ter Stegen (‘33) a scos cu piciorul șutul lui Giovanni Dos Santos, iar apoi a apărat și mingea trimisă cu capul de fratele acestuia, Jonathan Dos Santos. Chicharito Hernandez (‘35) a ratat o mare ocazie, reluând mingea peste portar, dar și peste bară, după o pasă de la Giovanni Dos Santos. Herrera a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri (

‘39), dar ter Stegen a deviat peste transversală.


În repriza secundă, a urmat o perioadă bună a Germaniei, dar Werner (‘52), pe contraatac, a fost ușor dezechilibrat și a tras din unghi prin fața porții. Draxler (55) a șutat de la 25 metri, din lovitură liberă, fără probleme pentru Ochoa, pentru ca Werner să ridice scorul la 3-0 (‘59), marcând simplu, în poarta goală, din centrarea lui Hector.  Intrarea lui Fabian a dat un impuls ofensivei mexicane, jucătorul având imediat un impact: a tras din unghi în plasa laterală (‘64), iar apoi a trimis pe lângă poartă (‘66). Finalul a fost destul de fierbinte, mexicanii marcând golul de onoare prin Fabian, cu un șut de la circa 30 de metri care l-a surprins pe portarul german. Campioana mondială a replicat imediat și a înscris și golul patru, prin Younes (‘90^1), care a finalizat cu un șut la colțul lung.




 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.