Sport

“ De mic, am vrut să joc cu Federer”

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 534 vizualizări

Mărturisește Marius Copil, după excelenta sa prestație de la Basel * cel mai bun tenisman român va reveni în circuit la Doha, chiar de Revelion

Marius Copil a declarat pentru News.ro, că finala de la Basel a fost un vis împlinit pentru el, subliniind că își dorea demult să joace cu Roger Federer. l speră ca fanii români să susțină de acum și jucătorii, nu doar pe sportivele române din WTA. "Rezultatele obținute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză și apoi revin la Doha, pe 31 decembrie.  De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani și visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil pentru News.ro. Copil speră ca de acum fanii români să susțină mai mult și jucătorii, nu doar sportivele din circuitul WTA. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susțină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal și ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar și Horia Tecău are o grămadă de turnee câștigate și face ceva extraordinar. Acum sper să fim și noi mai urmăriți. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă între primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

Pentru Marius Copil nu a fost greu să vorbească în limba germană la Basel, deoarece a făcut școala germană la Arad. "Vorbesc cinci limbi străine, am trăit la München câțiva ani, am făcut școala germană la Arad, a fost foarte ușor pentru mine".

Marius Copil a fost învins, cu 6-7, 4-6, de cătreelvețianul Roger Federer, locul 3 ATP, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 și 4-1. Roger Federer a câștigat cinci jocuri la rând și și-a trecut în palmares al 99-lea trofeu din carieră, al nouălea acasă, la Basel, al patrulea consecutiv.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.