Sport

Atleta Claudia Prisecaru a devenit campioană națională la senioare, în proba de 3000 m obstacole

Ziarul de Vrancea
30 iul 2019 1200 vizualizări

Sportiva Claudia Prisecaru, legitimată la CSM Focșani 2007, a câștigat în marți seara (30 iulie 2019) pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, proba de 3000 metri obstacole a Campionatului Național de atletism seniori.

După medalia de bronz în aceeași probă la Campionatul European de Tineret de la Gavle - Suedia, din urmă cu două săptămâni, Claudia a câștigat cursa de la Pitești de marți, 30 iulie 2019, cu timpul de 10.28.01 !

Claudia Prisecaru este pregătită de profesorul Cristi Orza.

Maine, miercuri, 31 iulie 2019, Claudia este înscrisă în proba de 5000 metri, care este programată să înceapă la ora 18.30.

Text informații + foto:Sportuldevrancea Focsani

Municipiul Piteşti găzduieşte marți și miercuri, 30 și 31 iulie, ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României care reuneşte la start pe cei mai buni atleţi români ai momentului.

În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naționale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive de pe aceste meleaguri. Iniţial campionatele au fost consemnate doar la masculin, primele titluri fiind acordate în anul 1914. Desfăşurată cu regularitate, competiţia a fost întreruptă doar trei ani, între 1917 şi 1919, din cauza Primului Război Mondial. Este şi motivul pentru care ediţia consemnată anul acesta este a 102-a. La feminin, probele au fost introduse în concurs de abia în anul 1925, desfășurându-se ritmic până în zilele noastre, acum organizându-se cea de-a 94-a ediție.

Ediţia 2019 se anunţă un spectacol atletic unde cei mai buni atleţi ai momentului se vor întrece pentru un titlu naţional, dar şi pentru a spulbera recorduri şi a atinge mult doritele bareme de calificare la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Text informații fra.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.