Social

Vineri 29 noiembrie 2019 un nou seminar din „Şcoala Părinţilor”, organizat de Centrul Comunitar Copii cu Dizabilități Focșani

Ziarul de Vrancea
28 nov 2019 2809 vizualizări

Amănunte despre acesta ne-au parvenit prin intermediul unui comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului( D.G.A.S.P.C) Vrancea.

În cadrul workshopului ce va avea loc vineri, la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea, ne propunem să descoperim ce paşi avem de făcut pentru a identifica soluții la diferite probleme care apar în relația părinte-copil, precum și stabilirea unei comunicări eficiente, axată în principal pe încrederea reciprocă.

Potrivit numeroaselor studii realizate de psihologi, comunicarea parentală determină viitorul unui copil în societate. Succesul oricărei relații are la bază un mecanism de comunicare sănătos, iar încrederea în sine se construieşte acasă și principalii responsabili sunt părinţii.

În cadrul unei comunicări parentale nu trebuie să lipsească cuvintele motivaționale și cele care cresc stima de sine. Setul de cuvinte pozitive: ești puternic! ești capabil! fii optimist! etc. asigură un start bun în viață. Încrezător în puterile sale, el va reuși să treacă orice obstacol.

Copilul trebuie ajutat să îşi cunoască limitele şi susţinut să şi le depăşească, însă tot acest proces trebuie făcut cu iubire, răbdare şi înţelegere.

Toate aceste tematici vor fi dezbătute vineri 29 noiembrie 2019, ora 14.00, în cadrul worksopului ”Ce facem când?”, prin programul „Şcoala Părinţilor”, organizat de Centrul Comunitar Copii cu Dizabilități Focșani, structură aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului Vrancea.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.