Social

Testarea rapidă pentru hepatite devine accesibilă și în județul Vrancea precum și în Neamț, Vaslui, Brăila 

Ziarul de Vrancea
17 nov 2022 1172 vizualizări

Informația este făcută publică prin intermediul comunicatului de presă referitor la implementarea proiectului:„Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C din regiunile Nord-Est și Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST” avându-l ca beneficiar pe UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „GRIGORE T. POPA” DIN IAȘI, finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general.Citiți în continuare textul integral al comunicatului de presă pe acest subiect

  

 În cadrul proiectului LIVE(RO) 2 - EST testarea pentru hepatite poate fi efectuată gratuit, prin teste rapide care oferă posibilitatea obținerii rezultatelor imediat și în apropierea locuinței, în cadrul cabinetelor medicilor de familie. În cele 8 județe[1] din estul României în care proiectul s-a desfășurat deja, au fost testate peste 100.000 de persoane, iar majoritatea celor care au primit rezultate pozitive fiind acompaniate către servicii medicale de specialitate pentru stabilirea stadiului afecțiunii și inițierea tratamentelor. 

Activitățile de testare demarează acum și în județele Neamț, Vaslui, Vrancea și Brăila, fiind deschisă procedura de afiliere în cadrul proiectului pentru cabinetele medicilor de familie care deservesc pacienți din aceste județe. 

Implicarea în cât mai mare măsura a medicilor de familie va face testarea accesibilă pentru minimum 30.000 de pacienți din județele Neamț, Vaslui, Vrancea și Brăila, inclusiv persoane din mediul rural și persoane aflate în situații de vulnerabilitate. 

Medicii de familie constituie baza proiectului LIVE(RO)-2 EST de aceea îi rugăm să vină alături de noi în acest demers prin care ne propunem să aducem serviciile de testare mai aproape de pacienți. Procedura de afiliere în proiect a cabinetelor de medicină de familie este deschisă de acum până pe 8 decembrie și este disponibilă pe site-urile https://arasnet.ro/anunturi-de-afiliere/ și www.umfiasi.ro, serviciile fiind decontate prin proiect conform tarifelor de consultații medicale stabilite de CNAS.”, Liana Velica, coordonator activități la ARAS - Asociația Română Anti-SIDA 

Activitatea de testare pentru hepatite se desfășoară în cadrul proiectului „LIVE(RO)2 – EST, program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Spiridon“ din Iași. 

Dr. Maria GEORGESCU 

Director Executiv 

ARAS – Asociația Română Anti-SIDA 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.