Social

Policlinica din Panciu va fi branșată la rețeaua de gaze a orașului

Mihai Boicu
29 iun 2017 1430 vizualizări

De asemenea, va fi depus un proiect pentru reabilitarea policlinicii, cu fonduri europene

Policlinica din Panciu va fi branșată la rețeaua de gaze a orașului. În ședința ordinară din 28 iunie, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind executarea lucrărilor de racordare a Policlinicii Orășenești Panciu la sistemul de distribuție a gazelor naturale și alocarea sumei necesare realizării acestor lucrări. ”În ultima perioadă, am primit mai multe cereri din partea unor instituții de interes public din orașul Panciu, prin care se solicită executarea lucrărilor de alimentare cu gaze naturale și alocarea sumelor necesare acestor lucrări. Cea mai recentă solicitare a venit de la Cabinetele Medicale care își desfășoară activitatea în Policlinică. Din construcţie, spaţiile de aşteptare, grupurile sanitare, holurile şi casa scării nu sunt încălzite, fapt ce creează un disconfort termic în sezonul rece, atât pentru personalul care își desfășoară activitatea în cabinetele respective, cât şi pentru cetăţeni. Prin executarea lucrărilor de branșare la rețeaua de gaze naturale se facilitează instalarea unor centrale termice care să funcţioneze cu gaz metan și se vor crea condiţii optime de lucru în Policlinică“, a explicat primarul Iulian Nica. Lucrările vor fi realizate cu finanțare de la bugetul local. Ele includ cheltuielile privind obţinerea avizelor în vederea proiectării şi proiectul de branşament, taxele percepute de deţinătorii de utilităţi, certificatul de urbanism, cheltuielile

privind execuţia branşamentului din conducta principală până la postul de reglare gaze naturale. Primăria Panciu intenționează să depună la finanțare un proiect de modernizare și reabilitare a Policlinicii în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul prevede înlocuirea tuturor ferestrele și ușile exterioare, vor fi refăcute și reabilitate termic fațada și acoperișul, iar la pod va fi executată hidroizolație. De asemenea, pe partea de eficiență energetică, proiectul va permite montarea de panouri solare, pentru asigurarea apei calde menajare, instalarea unei centrale termice pe gaz metan și refacerea întregii rețele de încălzire. (M. B.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.