Social

Patru cazuri de rujeolă confirmate în Vrancea

Dana Lepădatu
16 iul 2017 6006 vizualizări

într-o singură săptămână, numărul cazurilor de rujeolă a crescut cu 370 la nivel naţional u au fost înregistrate 31 de decese

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este de 8.017, în creștere cu 370 față de săptămâna trecută, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) citat de Agerpres.  Potrivit ultimului raport al INSP, s-au înregistrat cazuri de rujeolă în toate cele 41 de județe. Cele mai multe cazuri, 1.214, au fost înregistrate în județul Timiș, 1.109  de cazuri în Caraș Severin, 999 în Arad, iar cele mai puține în Maramureș, respectiv 2 cazuri, Botoșani 3 cazuri, Vrancea și Constanța câte patru cazuri. De asemenea, de la izbucnirea epidemiei de rujeolă în România s-au înregistrat 31 de decese. Cele 31 de persoane care au murit din cauza rujeolei erau din: Timiș  - 8, Arad - 6, Dolj - 6, Caraș Severin - 3 și câte una din județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și din București.

OMS arată cu degetul spre România

Cele mai mari focare de pojar din Europa se află în România şi Italia, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor fiind raportate în zonele în care imunizarea este extrem de mică. Conform acestui raport, cele trei genotipuri de rujeolă au început să se răspândească în România din luna ianuarie 2016, nefiind prezente pe teritoriul ţării anterior. În urma analizelor de laborator şi a testelor epidemiologice, experţii vor identifica originile infecţiei. Deoarece virusul este endemic, se poate răspândi în majoritatea zonelor de pe glob chiar dacă acestea au eliminat boala din rândul populaţiei. Cele mai expuse sunt persoanele nevaccinate sau insuficient vaccinate, indiferent de vârstă. OMS recomandă autorităţilor sanitare din fiecare ţară să implementeze măsurile de vaccinare pentru evitarea unei epidemii grave.  Pentru a stopa răspândirea virusului se recomandă atingerea și menținerea pragului de acoperire vaccinală de 95% prin două doze de vaccin anti-rujeolă. (D.L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.