Social

O fetiță de 2 ani are nevoie de ajutorul nostru

Janine VADISLAV
27 iul 2017 3295 vizualizări

O fetiţă din comuna Urecheşti s-a născut  cu o boală care  a schimbat  viaţa  ei  şi a părinţilor într-un adevărat coşmar, de care micuţa Adina nu este conştientă, încă. Părinţii spun că a fost un copil normal la naştere. Totul a început când  a împlinit doua luni şi la gură, pe buza inferioară, i-a apărut un  punct mic, ca un vârf de ac.  Nu i-au dat atenţie, dar „vârful de ac”  a tot crescut  şi nu dădea semne că are de gând să se oprească.  Au mers la medicul de familie, apoi la medicul de specialitate din Focşani, care i-a dat mamei o trimitere la  Spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti. În timp  a devenit clar că  micuţei îi va fi greu  să se hrănească, fapt pentru care  părinţii s-au folosit de o pâlnie s-o poată hrăni. Verdictul medicilor a fost  HEMANGION  Piele şi Ţesut Subcutanat.

Familia  Adinei,  cei doi părinţi, bunica, fratele şi două mătuşi, trăiesc într-o casă care stă să se dărâme pe ei, deasupra unei râpe adânci. Sunt tot timpul sub ameninţarea unui pârâu care, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an, a ieşit din albie şi a făcut prăpăd în calea lui. Lucrurile din casa atâtea câte au avut,  au fost luate de ape, iar cele rămase făcute una cu nămolul Le-au fost distruse actele, printre care şi cele care atestau boala copilului şi evoluţia lui. Tatăl munceşte cu ziua prin sat, mama, care nu ştie nici să scrie, nici să citească, are grija doar de copii.  De când şi-a văzut  primul născut desfigurat de  hemangion, este disperată, plânge tot timpul.

Din punct de vedere medical toate semnele prezente la naştere pe suprafaţa tegumentului trebuie să fie evaluate de către un medic pentru a se stabili caracterul lor şi pentru a se aprecia dacă necesită sau nu tratament de specialitate. Hemangioamele cu localizări particulare, cum ar fi pleoapele, laringele sau segmentele tubului digestiv pot cauza probleme suplimentare şi trebuie tratate corespunzător din timp, înainte de a apărea complicațiile.

Fetiţa este primul copil pe care şi l-au dorit din toată inima, acum însă, bucuria lor le aduce lacrimi pe obraz în fiecare zi. Sunt atâtea guri de hrănit. Ştiu unde să meargă, ştiu ce au de făcut, dar banii ii ţin pe loc.Puţinii bani câştigaţi cu ziua prin sat, 40 lei, se duc imediat, ca şi cum niciodată n-ar fi fost.  Sunt atâtea guri de hrănit.  Au mers la Bucureşti cu fetiţa, a stat bunica maternă cu ea, dar s-au întors acasă aşa cum au plecat. Nu ştiu cui să se adreseze, nu ştiu să explice clar ce nevoi au, probabil că nu ştiu nici cum sa ceara acest ajutor. La Bucureşti copilul a fost consultat şi, pentru că  Adina era prea mică, li s-a spus sa vina altădată. Diagnosticul hemangioamelor se pune în urma efectuării unui examen fizic amănunţit. Se apreciază forma, consistenţa şi delimitarea leziunii şi se apreciază şi caracterul invaziv.  Întors acasă, la Spitalul din Focşani tratamentul prescris la Bucureşti a fost întrerupt pe motiv ca fetiţa devine agitata, plânge tot timpul, Mama este foarte îngrijorată şi-şi doreşte ca Adina să fie operată.

„Plâng tot timpul, mi se rupe sufletul când văd cum se chinuie.  Nu m-am gândit că fetiţa mea frumoasă va arăta aşa.  Vă rog, dacă va este milă de suferinţa noastră, să ne ajutaţi, pentru ca  Adina să redevină copilul meu frumos ţi sănătos”, ne-a spus Corina, mama Adinei.

 

Bunica spune ca nu au mai avut în familie asa ceva si ar face orice ca fetiţa să se însănătoşească.

„Aş sta cât e nevoie cu nepoţica in spital, numai să redevină copilul fără probleme,  cum părea la început.„Merg eu la spital cu Adinuţa este sufletul nostru, primul meu nepot. N-avem bani, dar vă rugăm, din toată inima, fit(i alături de noi şi daţi o mână de ajutor Adinuţei. Va rog frumos, nu ne lăsaţi!”, ne-a spus bunica Mariana Lunică.

 

Tatăl copiilor  este distrus de supărare.

 

„ Cât câştigaţi, zilnic.”

„Cam 40 lei, bani care se duc pe mâncare. Nu avem de lucru in fiecare zi, aici e baiu, doar când te cheamă omu, de 2-3 ori...”

 

- Puneţi ceva deoparte?

 

„ Ce să pui, îi mulţumeşti lui Dumnezeu să-ţi ajungă de mâncare toată săptămâna.  De aceea vă rog, fiţi alături de noi, fiţi alături de Adina, ajutaţi-o să fie un copil normal”, ne-a spus tatăl fetiţei.

Părinţii sunt disperaţi. mama plânge zi şi noapte, este vlăguită de supărare, mai ales că între timp a venit şi al doilea copil, un băiețel.

Impresionat de tânăra familie, primarul localităţii,Nistor Bratosin, a  promis că va aproba un ajutor de 1000 lei, pentru ca Adina să ajungă la operaţie.

 

Dacă doriţi să ajutaţi, puteţi suna la 0762 / 615. 808, persoana de contact  LIVIU - CRISTI  LUNICĂ.        ( Janine   VADISLAV )

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.