Social

Mai este declarată ”luna promovării economiei sociale”

Mihai Boicu
16 mai 2017 1124 vizualizări

AJOFM a anunțat organizarea unui seminar de meditiazare a acestui domeniu

AJOFM a anunțat organizarea unui seminar de meditiazare a acestui domeniu

Luna mai este  dedicată organizării unor evenimente sau acțiuni de mediatizare a economiei sociale, așa cum este prevăzut în Legea 219/2015, privind economia socială. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea va organiza o serie de acțiuni cu scopul mediatizării prevederilor legale referitoare la rolul intreprinderilor sociale și al intreprinderilor sociale de inserție și la importanța cooperării dintre agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, autoritățe locale și actorii locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale. În această perioadă va fi organizat un seminar care va avea următoarele teme: ”Economia sociala -  instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea comunitatii și crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate” și ”Impactul / importanta sincronizarii interventiilor actorilor locali, cu responsabilitati in domeniul economiei sociale “. ”De asemenea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea va desfasura si un atelier de lucru cu tema: “Antreprenorul social  – posibilitate de dezvoltare si activare pe piata muncii”. La acţiune vor participa persoane care aparţin unor grupuri vulverabile  şi care vor să producă o schimbare în vederea creşterii capacităţii de inserţie pe piaţa muncii”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Vrancea. Economia socială reprezintă ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesul unei colectivități și/sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/sau producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări. Aceasta are de drept obiective consolidarea coeziunii economice și sociale, ocuparea forței de muncă și dezvoltarea serviciilor sociale. În Vrancea au fost mai multe comune implicate în înființarea unor structuri de economie socială. Lider în acest domeniu este comuna Ciorăști, care a avut inițiativa înființării a nu mai puțin de patru structuri de economie socială, sub formă de firme sau asociații, care au activitate și unde lucrează câteva zeci de persoane din localitate. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.