Social

FOTO | DSP Vrancea și colaboratorii desfășoară, pe hârtie, campanii de informare în sprijinul vaccinării

Ziarul de Vrancea
1 apr 2022 1401 vizualizări

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea anunță, printr-un comunicat de presă, că în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, cabinetele medicilor de familie, Spitalul Județean Focșani desfășoară în luna aprilie activități de implementare a Campaniei „Luna Națională de informare despre VACCINARE” și celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării, 24.04 - 01.05.2022.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu Primăria Municipiului Focșanicabinetele medicilor de familieSpitalul Județean Focșani desfășoară în luna aprilie 2022  activități de implementare a Campaniei „Luna Națională de informare despre VACCINARE” și celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării, 24.04 - 01.05.2022.

Vaccinarea împotriva COVID-19 continuă să fie un subiect de interes pentru întreaga regiune, pe măsură ce mai mulți oameni sunt vaccinați împotriva bolii. Dar, pe lângă COVID-19, mai rămân multe alte boli prevenibile prin vaccinare care necesită o atenție continuă, cum ar fi rujeola și poliomielita.

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei și incidența înregistrată prin supraveghere sunt semne ale forței programelor de vaccinare, indicând comunitățile și grupurile de vârstă care sunt neimunizate sau subimunizate și unde este nevoie să se pună mai mult accent.

 În Europa și în România, s-a constatat o scădere accentuată a cazurilor de rujeolă în timpul pandemiei de COVID-19. Conform INSP-CNSCBT/CNSISP, deoarece din luna iunie a anului 2020 nu a mai fost raportat niciun caz confirmat de rujeolă și nu s-a mai înregistrat niciun deces prin rujeolă, începând cu luna august 2020 a fost sistată campania suplimentară de vaccinare cu ROR.

Procentul de copii vaccinați conform calendarului este sub nivelul optim la vaccinurile administrate prin intermediul medicilor de familie, în condițiile în care au existat discontinuități în aprovizionarea cu produse biologice sau acestea au fost achiziționate în cantități insuficiente.

O campanie de vaccinare împotriva poliomielitei pentru copii cu vârste între 6 luni și 6 ani care nu au primit dozele polio în trecut a început în Ucraina, în data de 1 februarie 2022. Această campanie de tip catch-up este parte a unui răspuns cuprinzător pentru stoparea unui focar de poliovirus, depistat în Ucraina în octombrie 2021.  Scopul imediat al campaniei era atingerea nivelului recomandat de OMS de acoperire de vaccinare de 95% a copiilor eligibili. Înainte de începerea conflictului , se preconiza o campanie de vaccinare care să cuprindă 140000 de copii din Ucraina.

În România, în ultimii ani s-a menținut Urgența de Sănătate Publică de Importanță Internațională (USPII) privind riscul de răspândire a virusului polio, pentru care s-au instituit măsuri suplimentare: intensificarea supravegherii cazurilor de PAF, recuperarea la vaccinare a copiilor în vârstă de până la 5 ani cu mai puțin de 3 doze de VPI și intensificarea supravegherii de mediu în județele de la granița cu Ucraina: Satu-Mare, Maramureș, Suceava și Botoșani.

Până la data de 06.02.2022, au fost vaccinate antigripal 1360995 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Săptămâna Europeană a Vaccinării se orientează pe sensibilizarea și informarea personalului medical și populației despre Agenda de Vaccinare 2030, despre vaccinurile disponibile și rolul Organizației Mondiale a Sănătății în asigurarea distribuției echitabile a acestora.

Campania IEC națională este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este implementată local de Direcţiile de Sănătate Publică judeţene.

Pe teritoriul național, sub sloganul „Vaccinurile – Investiție în viitor!”, se vor derula activităţi de implicare a personalului medical și de informare a populației.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de  Direcția de Sanatate Publica Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.