Social

Două cazuri de meningo-encefalită cu virus West Nile în Vrancea

Dana Lepădatu
31 aug 2017 2068 vizualizări

La nivel național s-au înregistrat 6 decese

Două cazuri de de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile au fost raportate în Vrancea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Conform datelor transmise la minister de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în perioada 09.05.2017 — 30.08.2017 au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, dintre care 6 au decedat (București – 3 cazuri, și câte un caz în Buzău, Brăila și Olt. Ministerul Sănătății subliniază că toate aceste cazuri, depistate și înregistrate în România, sunt cazuri sporadice și în momentul de față nu comportă riscul unei epidemii de amploare. De asemenea, recomandă autorităților locale să ia măsuri de dezinsecție în localități, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea. Pe județe, situația infecțiilor cu virusul West Nile este următoarea: București — 3 cazuri, Buzău — 1 caz, Brăila — 1 caz, Constanța — 1 caz, Galați — 1 caz, Giurgiu — 2 cazuri, Ialomița — 1 caz, Ilfov — 2 cazuri, Olt — 1 caz, Sibiu — 1 caz, Vrancea — 2 cazuri. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificați semnele și simptomele de mai jos, specialiștii Ministerului Sănătății vă recomandă să vă prezentați de urgență la cel mai apropiat cabinet medical: febră ridicată, durere de cap intensă. În cazurile severe, apar și simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupții cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătății recomandă, ca măsuri de protecție, să evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să evitați zonele cu multă vegetație și umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc), să utilizați substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție etc), să asigurați desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer. (D.L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.