Social

Doi militari din Galați au alergat 90 de km în scop caritabil. Finalul cursei, în Focșani, chiar pe 24 ianuarie

Ziarul de Vrancea
26 ian 2019 4216 vizualizări

Cei doi au alergat pe ruta Galați-Focșani, pentru a veni în ajutorul Anei-Maria Tudor, o tânără de 18 ani cu o malformație a coloanei vertebrale. Punctul final al cursei caritabile a fost Piața Unirii din Focșani, în ziua de 24 ianuarie 2019, în timpul festivităților dedicate Unirii Principatelor Române.

„Vreau să dansez, să alerg, să fiu NORMALĂ!”

Campanie umanitară pentru Ana-Maria Tudor

Text: colonel Ion PAPALEȚ

Foto: Arhiva personală Laurențiu COBZARU

Laurențiu Cobzaru, militar la Unitatea Militară 02468 Smârdan, reprezentatul unui grup de alergători la semimaraton, maraton și ultramaraton din Galați și Brăila, pentru care sportul este o pasiune, care îi reunește, an de an, la evenimentele organizate fie cu ocazia sărbătorilor naționale, concursuri naționale ori internaționale, fie pentru acțiuni de strângeri de fonduri în scopuri caritabile, a organizat, în cadrul campaniei strângerii de bani pentru Ana-Maria Tudor, un traseu de alergare ce a plecat din Galați, spre Șendreni, Brăniștea, Independența, Piscu, Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi, Fundenii Noi, Lungoci, Nănești, Călienii Noi, Vulturul, Boțârlău, Răstoaca, Intersecția DN23 cu DN23A, Bulevardul Brăilei, Strada Unirea Principatelor, Bulevardul Unirii, cu punct final Piața Unirii din Focșani, în ziua de 24 ianuarie 2019, pe timpul festivităților dedicate Unirii Principatelor Române.

Laurențiu Cobzaru a realizat acest ultramaraton Galați - Focșani de 90 km împreună cu Alina Dana Cicu (militar la Poliția de Frontieră Galați), în cadrul campaniei caritabile pentru Ana-Maria Tudor, care are mare nevoie de ajutor.

Pe timpul alergării, Laurențiu a purtat un Drapel național, inscripționat cu siglele Galați, Alexandru Ioan Cuza și Focșani, pe care l-a oferit, la sosire, în semn de respect, primarului municipiului Focșani, domnul Cristi Valentin Misăilă.

......................................................................................................................

„Sunt Ana, am 18 ani și locuiesc în Galați. În luna octombrie am devenit majoră şi am trecut pragul în lumea adulților înfruntând, poate, una dintre cele mai grele provocări din viaţa unui om. Am încercat să devin un om normal, motiv pentru care, timp de patru luni, m-am aflat internată la o clinică din Elveţia, singura din Europa unde medicii mi-au dat o şansă pentru vindecarea scoliozei, care mi-a deformat trupul şi copilăria. După luni lungi şi grele de chin şi terapie, departe de casă, am trăit clipa cea mare pe 27 septembrie 2018. Până la aproape 18 ani am trăit cu o malformaţie chinuitoare a coloanei vertebrale, care îmi periclita viaţa, și astfel am ajuns în sala de operaţie, de unde am ieşit, din punct de vedere medical, o tânără aproape normală. Operaţia de îndreptare a coloanei vertebrale la care am fost supusă a fost un succes, astfel că specialiştii de la Zurich au apreciat ca reuşită misiunea dificilă pe care au avut-o în cazul meu. Costurile enorme ale spitalizării şi intervenţiei, la care s-au adăugat eforturile părinţilor, au fost asigurate, aproape în totalitate, cu ajutorul oamenilor de bine. În data de 26 octombrie am primit aprobarea pentru a mă putea reîntoarce acasă, tot cu ajutorul medicilor.

Sunt costuri considerabile în acest moment pentru mine și pentru părinții mei fiindcă trebuie să ne prezentăm la București pentru consultul de rutină, care, ar fi fost mult mai costisitor dacă îl făceam tot în Elveția. Doctorii din Zürich au fost însă îngăduitori și mi-au dat undă verde să fac controlul aici, în țară, unde ar costa mai puțin, dar, în continuare la fel de mult pentru noi, deoarece cheltuielile sunt foarte mari pentru a efectua o rezonanță magnetică completă a coloanei mele, un computer tomograf și câteva radiografii banale, și nu ne putem descurca financiar cu aceste demersuri”.

Ana speră să primească în continuare ajutor şi de la conaţionalii din ţară. Cei care vor să o sprijine au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei), RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro).

.........................................................................................................................

EVENIMENTE SPORTIVE IMPORTANTE LA CARE A PARTICIPAT LAURENȚIU COBZARU:

Galați: Cros 3 km - locul 1 „Educație și Sport’’, 2014, 2015; Semimaraton 21 km - locul 4, septembrie 2015; Constanța-Mamaia: Black-Sea 10K - locul 1- Ștafetă 10km, Septembrie 2016; Tulcea: Semimaraton 21km - locul 5 „Porțile Deltei”, 2016; Galați: Ștafetă 7,5km - locul 3 „Semimaraton Galați -2016’’; Semimaraton 21km - locul 3 „Semimaraton Galați-2016”, 2016. Constanța-Mamaia „Maratonul Nisipului 21 km” - locul 5, 2017. București (Bucharest Half Marathon International): Semimaraton 21km - locul 4 – Ștafetă, 2017; Galați: Cros 2 km, „Ziua – Olimpica 2017” - locul 3; „Semimaraton 2017 Galați 21km” - locul 2 / Ștafetă, 2017; „Crosul Dunării” - Cros 2 km - locul 3, 2017; Galați-Focșani: distanța 90 km, timp 9 ore - Diplomă de Onoare, 2017; Constanța-Mamaia „Black-Sea 10k” - locul 1- Ștafetă 10 km, 2017; Galați: „Crosul Inimii”, Cros 5 km - locul 1, 2017; Galați: Alergare - 5 km, Grădina Publică Galați - locul 1, 2018; Evenimente Sportive Caritabile: „Semimaraton pentru Autism 21km”, 2017; Alergare 10 km - „Patrick vrea să trăiască , împreună îl putem ajuta’’, 2017; „Împreună pentru Robert”, „O speranță pentru Rareș”, „Împreună pentru Ayian Chirilă”, „Din Inimă pentru Artiom”, „Împreună o putem ajuta pe Denisa”, „Să o ajutăm pe Bianca să meargă!”, „Din Inimă alergăm și dăruim un zâmbet pentru Artiom Bujenita”, „Gălățenii aleargă pentru Andreea Alina Iacob”, „Un mărțisor pentru Ioana Mitrof”, 2017, „Împreună pentru David, o viață în culori”, „Gălățenii aleargă pentru Raul”, 2018; 1 DECEMBRIE: traseu Galați-Brăila-Măcin-Horia-Baia-Ovidiu-Constanța (plecare din Galați la ora 03:30 și sosire în Constanța la Academia Navală, timp: 23ore: 45 min.: 37sec, distanța: 210 km), Diplomă de Excelență acordată de către Liga Militarilor Profesioniști, 2017; Focșani: Maratonul Unirii - locul 1 - 2018; Brașov-Râșnov: Maratonul Zăpezii-Râșnov - locul 4 -15 km, locul 4 - 42 km, 2018; Brașov-Râșnov: - Maratonul Zăpezii-Râșnov (jud. Brașov) - locul 4 -15 km, locul 4 - 42 km, 2018; Tulcea: Cros 2000 m - locul 1, 2018; Mamaia: Maratonul Nisipului (Eveniment Sportiv International), 10 km - locul 1 - locul 4 (general open), 2018; Galați: „Semimaraton Autism - Forța Albastră” - locul 1, 21km (1oră: 17min), 2018.

Text informații + foto:Revista Forţelor Terestre

Laurențiu Cobzaru:”Impreuna cu o buna prietena Alina Dana Cîcu(Politia Frontiera Galati) si un adevarat camarad dl. Ioan Chifu (fost politist, IPJ Constanta, dansul ne-a insotit cu masina pe traseu)am reusit sa ducem cursa pana la capat.Tot ce vad, ce simt, ce fac in acel moment cand alerg este pentru persoana care are nevoie de ajutor, nu o fac pentru mine. Nu renunt pana la finis!Suntem uniti! Nu cedam! Mergem pana la capat!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.