Social

De câte tipuri este dezinsecția?

Ziarul de Vrancea
28 apr 2021 1486 vizualizări

Serviciile de dezinsecție pot fi efectuate de către firmele ddd în apartamente și asociații, birouri, hoteluri, instituții publice, magazine și centre comerciale, în școli și grădinițe, în spitale sau chiar și în spații exterioare.

Firmele ddd care se ocupă de procesul de dezinsecție, sunt specializate și în dezinfecție și deratizare, iar acest articol vă aduce la cunoștință informații cu privire la procesul de dezinsecție.

Ce este dezinsecția?

Așadar, dezinsecția este o acțiune care are ca scop eliminarea insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului, animalelor sau culturilor prin orice mijloace. Împreună cu curățenia și dezinfecția, dezinsecția are un rol foarte important în ceea ce privește combaterea și prevenirea bolilor care pot fi transmise de insecte și acarieni către om.

De cate tipuri poate fi dezinsecția?

Dezinsecția poate fi profilactică (de prevenire) iar obiectivul în acest caz este împiedicarea apariției și răspândirii insectelor dăunătoare. În mod uzual, acest tip de dezinsecție se efectuează la cel puțin trei luni, dar nu mai mult de șase luni.

Există de asemenea al doilea tip de dezinsecție, și anume dezinsecția curativă (de eliminare). Scopul în acest caz este acela de a elimina definitiv toate insectele dintr-un spațiu infestat. În cazul în care infestarea este una gravă este nevoie ca procedura să se repete o dată la 10 - 15 zile. Ulterior sunt necesare acțiunile de dezinsecție profilactică.

În ceea ce privește procesul de dezinsecție efectuat de către o firmă ddd autorizată, acesta poate fi realizat prin metode ecologice sau prin metode chimice. Prin metode ecologice se poate realiza acest proces folosind stațiile de capturare pe bază de adeziv cu atractanți, atât hormonali cât și alimentari. Această procedură nu este dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Există de asemenea dezinsecția chimică, iar aici sunt necesare pompele de joasă presiune (vermorel) dar și pompele automatizate de mare presiune (atomizoarele), nebulizatoarele (generatoare de ceață rece) sau termonebulizatoarele (generatoare de ceață caldă). Cu ajutorul acestor echipamente se vor pulveriza substanțele insecticide care vor elimina insectele.

În încheierea acestui articol facem precizarea că toate substanțele insecticide pe care le folosesc experții din cadrul unei companii ddd, sunt avizate de către Ministerul Sănătății. Acestea nu sunt dăunătoare nici pentru om, nici pentru animalele de companie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.