Social

Copiii şi adolescenţii până în 14 ani cei mai afectaţi de vremea rece

Dana Lepădatu
31 oct 2017 993 vizualizări

În Vrancea s-au înregistrat, în perioada 23-29 octombrie, 1514 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 139 de cazuri mai puţin decât cele înregistrate în săptămâna precedentă.

Bolile cronice vulnerabilizează organismul în faţa infecţiilor respiratorii şi a virozelor de sezon Dintre acestea numai 45 au necesitat internare, grupa cea afectată fiind cea a copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, unde s-au înregistrat 443 de îmbolnăviri. Potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în perioada amintită s-au înregistrat 250 de cazuri de pmeunomie, 90 dintre acestea necesitând spitalizare. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat tot la categoria de vârstă 5-14 ani, 67 de cazuri, dintre care 12 internate. Deşi suntem la început de noiembrie, campania de vaccinare antigripală merge cu încetinitorul. La nivel naţional au fost distribuite, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii, circa 19.000 de doze de vaccin anti-gripal, care abia dacă ajung pentru imunizarea personalului medical, a celor care de altfel sunt primii care intră în contact cu bolnavii. Ministerul Sănătăţii promite că, pentru imunizarea populaţiei va achiziţiona în acest an un milion de doze de vaccin antigripal. În Vrancea au ajuns săptămâna trecută numai 360 de doze de vaccin antigripal, dar se aşteaptă ca săptămâna viitoare să sosească altele. În mod normal dozele de vaccin ar trebui administrate gratuit persoanelor cu risc, respectiv bătrânilor şi celor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiace, femeilor însărcinate, personalului medical şi de asistenţă socială, persoanelor instituţionalizate şi celor cu handicap. De asemenea, vaccinul este administrat gratuit şi bătrânilor peste 65 de ani şi copiilor până în 2 ani, chiar dacă nu se află în evidenţă cu boli cronice. Medicii specialişti avertizează că vaccinarea rămâne principala măsură pentru prevenirea gripei şi reduce impactul epidemiilor. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.