Social

Copiii între doi şi patru ani, cei mai afectaţi de pneumoniile de sezon

Dana Lepădatu
19 dec 2017 1617 vizualizări

Copiii cu vârste între doi şi patru ani au fost cei mai afectaţi de pneumoniile de sezon în săptămâna care a trecut, potrivit unei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.

Astfel, s-au înregistrat un total de 288 de cazuri de pneumonie, din care 59 au necesitat tratament de specialitate în spital. Dintre acestea, 61 de cazuri raportate au fost la copiii între doi şi patru ani, 15 copilaşi necesitând internare. În aceiaşi perioadă, medicii vrânceni au raportat 1.537 cazuri de pneumonie, însă numai 34 dintre acestea au avt nevoie de internare. Cea mai afectată categorie a fost cea a copiilor şi tinerilor cu vârste între cinci şi 14 ani, cu un total de 514 cazuri, din care 11 au fost internate. Din fericire, gripa ocoleşte încă Vrancea, nefiind raportat până în acest moment vreun caz de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare antigripală continuă

Campania de vaccinare antigripală continuă, după ce medicii de familie au primit vaccinurile distribuite de Ministerul Sănătăţii. Vaccinul este administrat gratuit persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Medicii atrag atenţia că antibioticele create pentru a elimina bacteriile, nu pot ataca virusurile şi de aceea, nu au un rol în tratamentul gripei, fiind folosite pentru a trata anumite complicații la care a condus gripa. Vaccinarea rămâne principala măsură pentru prevenirea gripei și reduce impactul epidemiilor. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.