Social

Topul secţiilor de spital cu pericol de infecţii intraspitaliceşti

Raluca Manolache
18 nov 2013 1049 vizualizări
Anul trecut 398 de persoane care au intrat în spitalele din judeţ pentru a se trata de o anumită afecţiune dar pe timpul internării s-au pricopsit cu o boală în plus

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au demarat un control în spitale privind activitatea desfăşurată pe linia supravegherii şi controlului infecţiilor intraspitaliceşti. Se va verifica dacă spitalele au întocmit planul anual de supraveghere, dacă personalul cu atribuţii pe supraveghere şi control infecţii nosocomiale îşi desfăşoară activitatea în mod corespunzător şi dacă toate cazurile sunt urmărite şi raportate către DSP Vrancea. Aceasta şi în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani este unitatea cea mai corectă în ceea ce priveşte raportarea cazurilor apărute. Statisticile întocmite de autorităţile sanitare arată că anul trecut 398 de persoane care au intrat în spitalele din judeţ pentru a se trata de o anumită afecţiune, pe timpul internării s-au pricopsit cu o boală în plus faţă de suferinţele pentru care s-au internat. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri intraspitaliceşti au fost semnalate la Spitalul Judeţean din Focşani. Astfel, la Spitalul din Focşani au fost 376 de cazuri (1,16% externaţi), la Spitalul Municipal Adjud au fost 14 cazuri (0,12% externaţi), la Spitalul din Dumbrăveni au fost opt cazuri (0,46% externaţi). Secţiile cu cel mai mare risc de apariţie a acestor infecţii au fost anul trecut cele de pediatrie cu 26 cazuri, nou-născuţi cu 43 cazuri, obstetrică ginecologie cu 27 cazuri, chirurgie cu 42 cazuri, terapie intensivă cu 28 cazuri, dializă cu 6 cazuri etc. De asemenea, inspectorii sanitari verifică şi unităţile de transfuzii din Focşani şi Adjud, acestea fiind singurele unităţi care preiau sange de la Centrul de Transfuzii Sanguine. Control se va finaliza pe data de 9 decembrie şi raportul va fi trimis şi la Ministerul Sănătăţii pentru a fi luate măsuri. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.