Social

Gara de Nord are Staţie Oficială de Taxi

Ziarul de Vrancea
17 nov 2013 978 vizualizări
Călătorii care ajung în Gara de Nord din Bucureşti vor putea comanda gratuit taxiuri de la Staţia Oficială de Taxi

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a decis să pună capăt haosului din staţia de aşteptare a taxiurilor şi anunţă că de sâmbătă, 16 noiembrie, a  deschis Staţia Oficială de Taxi la Gara de Nord din Capitală. Aceasta va fi administrată de SC Meridian Taxi SRL, societate desemnată câştigătoare prin licitaţie publică deschisă a acestui serviciu. Staţia Oficială de Taxi oferă posibilitatea tuturor călătorilor care ajung în Gara de Nord să comande gratuit un taxi, la preţuri rezonabile. Comanda se face prin intermediul a patru dispozitive cu touchscreen amplasate la ieşirea/intrarea din Gara de Nord, mai exact în zona coloanelor. Tot aici va fi şi zona de îmbarcare/debarcare a călătorilor, zonă dotată cu sistem de supraveghere video care va funcţiona permanent, potrivit unei informări primite de la compania de cări ferate. Mai mult, taxiurile autorizate vor pătrunde în zonă prin două bariere automate. Clienţii vor putea afla de pe dispozitivele cu touchscreen numele firmelor de taxi autorizate pentru preluarea/debarcarea lor dar şi tariful practicat de acestea, potrivit CFR Călători. Clienţii trebuie să ştie că preluarea, dirijarea şi îmbarcarea în taxiurile din spaţiul de îmbarcare/debarcare se va face în ordinea primirii comenzii. Staţia Oficială de Taxi a fost înfiinţată cu scopul stopării mafiei taxiurilor existente în Capitală, în special a celei din Gara de Nord, unde taximetrişti care îşi desfăşoară activitatea ilegal uneori racolează clienţii chiar de la coborârea acestora din tren. “Conducerea CFR SA doreşte ca prin asigurarea acestui serviciu cu firme autorizate să creeze premisele îmbunătăţirii serviciilor oferite publicului călător şi, bineînţeles, să crească gradul de siguranţă şi încredere în rândul clienţilor care vor comanda un taxi pentru a pleca sau a ajunge la Gara de Nord” se arată în comunicatul celor de la Compania Naţională de Căi Ferate. (Olga UNGURU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.