Social

Nu vă îmbolnăviţi! Sănătatea intră în grevă generală pe 28 noiembrie

Raluca Manolache
14 nov 2013 971 vizualizări
„Se încearcă ca spitalele publice să nu mai fie instituţii publice. Ministrul Sănătăţii propune bani mai puţini pentru medicina spitalicească deşi ne confruntăm cu o subfinanţare”, atrage atenţia liderul Sanitas Vrancea

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis ieri organizarea unei greve de avertisment în sistemul public de sănătate în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe 28 noiembrie, pe motiv că negocierile dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Federaţiei Sanitas din Romania nu au condus la găsirea unor soluţii pentru dezamorsarea stării conflictuale. „Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din Romania întrunit în şedinţă extraordinară, în data de 14.11.2013 , a  hotărat următoarele: grevă de avertisment, în data de 25.11.2013, în intervalul orar 8.00 – 10.00 şi grevă generală, în data de 28.11.2013, pe perioadă nedeterminată. În urma analizei rezultatelor acţiunilor de protest organizate de către membrii de sindicat, în perioada octombrie – noiembrie, precum şi a lipsei de reacţie a Ministerului Sănătăţii, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas solicită demisia domnului Eugen Nicolăescu”, se arată în comunicatul de presă al Sanitas. La Consiliul Sanitas a participat şi Claudiu Grosu, liderul cadrelor medicale din Vrancea, care a mers la Bucureşti cu o listă de 2.500 de semnături pentru declanşarea grevei generale. „Suntem nemulţumiţi de faptul că negocierile cu ministrul Sănătăţii nu au avut niciun rezultat şi se încearcă ca spitalele publice să nu mai fie instituţii publice. Mai mult, ministrul Sănătăţii propune bani mai puţini pentru medicina spitalicească deşi ne confruntăm cu o subfinanţare”, spune Claudiu Grosu. Înainte de declanşarea grevei, Claudiu Grosu va sta de vorbă cu managerii de spitale astfel încat pacienţii să nu aibă de suferit în urma acestei acţiuni. Între altele, sanitarii cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistem, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, precum şi asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.