Social

Spitalul Focşani tarăşte în instanţă Casa de Asigurări de Sănătate

Raluca Manolache
5 nov 2013 1606 vizualizări
Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a apelat din nou la instanţa de judecată pentru a-şi face dreptate în ceea ce priveşte relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea.

Unitatea a depus plangere la Judecătoria Focşani la sfarşitul lunii octombrie după ce s-a trezit că “banca sanitară” a reţinut o parte din suma datorată spitalului în contul serviciilor medicale furnizate. Spitalul a rămas fără aproximativ 270.000 lei şi solicită returnarea acestei sume. Oficialii unităţii spitaliceşti spun că suma ar fi trebuit să fie reţinută în baza unei hotătari judecătoreşti şi în baza unui motiv bine întemeiat. Banii ar fi fost reţinuţi de CAS în urma controalelor făcute în acest an de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Focşani şi de către Curtea de Conturi la “banca sanitară”. Aceste instituţii ar fi solicitat reţinerea banilor în urma neregulilor depistate în documente. Nu este pentru prima dată cand cele două instituţii ajung în instanţă, în cele mai multe dintre situaţii Spitalul Focşani avand caştig de cauză. Spitalul a recurs la această metodă pentru că, din cauza bugetului insuficient, nu dispune de fondurile necesare pentru achitarea tuturor facturilor înregistrate de firmele de medicamente şi materiale sanitare cu care se află în contract. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.