Social

Harpa celtică nu i-a impresionat pe focşăneni

Gabriel Sava
30 oct 2013 1206 vizualizări
Un artist a venit de peste Prut cu o harpă celtică pentru a le canta focşănenilor. Artistul şi instrumentul au încercat să-i impresioneze pe focşănenii aflaţi în trecere prin zona Pieţei Unirii.

Ori cei care au trecut nu au gustat acordurile suave ale instrumentului mai puţin cunoscut, ori nivelul cultural al curioşilor aflaţi prin zonă este… sub medie! Tindem să dăm mai mult credit ultimei variante, chiar dacă asta nu face cinste locuitorilor acestei urbi. Pentru că muzica plină de emoţie nu şi-a atras prea mulţi admiratori, şi artistul s-a declarat dezamăgit. “M-am aşezat pe ciment şi l-am ascultat încantată. Avea caţiva bănuţi de 1 leu şi o bancnotă de 5 în cutie. Puţini însă au fost cei care au zăbovit mai mult de 30 de secunde”, ne-a spus Ana Maria Bentea, cea care l-a imortalizat pe artistul de peste Prut. Harpa celtică este diferită de cea de concerte, care este de dimensiuni mai mari. Cunoscută drept instrumentul preferat al zeilor, muzica harpei este de o originalitate aparte iar artiştii care ştiu să “mangaie” cu talent coardele ei sunt puţini. Şi arta cantatului la harpă este una rar întalnită, tehnica fiind destul de greu de însuşit. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.