Social

Turul Vrancei - Vrancea mai are un district la drumuri naţionale

Ziarul de Vrancea
21 oct 2013 1250 vizualizări
Judeţul nostru pare a sta un pic mai bine în ceea ce priveşte pregătirile pentru iarnă decat în iarna trecută. “Avem 514 km de drumuri naţionale şi două districte pană acum.

S-a reuşit înfiinţarea încă a unui district, ceea ce va diminua presiunea pe cele două districte”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu. În această iarnă sunt 12 km de parazăpezi, la care s-ar mai putea încă 12 km de parazăpezi după finalizarea unei licitaţii. Pentru drumurile naţionale nu s-a reuşit contractarea unei firme care să asigure deszăpezirea astfel încat se va demera o nouă licitaţie, în procedură de urgenţă. În schimb, potrivit prefectului Cătălin Kanty Popescu, pentru drumurile judeţene licitaţia a fost caştigată şi în acest an tot de Sotirex Bacău, fosta firma a deputatului PSD Victor Roman. CJ nu a publicat încă anunţul de atribuire, însă valoarea estimată a serviciilor, fără TVA, era de 3,9 milioane lei. (M. B.)


“Zilele Comunei Jariştea”


Primăria şi Consiliul Local Jariştea organizează în perioada 26-27 octombrie 2013, „Zilele Comunei Jaristea”, ediţia a VII-a. Pe parcursul celor două zile vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice care se vor desfăşura la Căminul Cultural “Ion Saragea” din localitate, iar spectacolele de muzică şi divertisment vor fi susţinute în centrul localităţii. Se vor organiza concursuri de desene pe asfalt, de biciclete, se va sfinţi Troiţa din centrul comunei şi se vor organiza activităţi de premiere pentru cuplurile din comuna Jariştea care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, pentru cel mai longeviv jăriştean, Ioana Lungu care are 100 de ani. Premii vor primi şi copiii cu rezultate deosebite la învăţătură şi societăţile comerciale cu o activitate mai mare de 10 ani pe raza comunei. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.