Social

După o ceartă cu tatăl, fiul a fost găsit decedat într-o poiană

Ziarul de Vrancea
18 oct 2013 1541 vizualizări
Cei doi s-au luat la harţă pe fondul consumului de alcool, la puţin timp după ce feciorul s-a întors de la muncă, din judeţul Călăraşi

Nenorocire într-o familie din Spulber vineri seară! Un apel la 112 anunţa faptul că tatăl şi-ar fi omorat fiul în varstă de 37 de ani după ce aceştia au consumat alcool. Cea care a sunat pe numărul unic de urgenţă a fost o vecină care s-a alarmat după ce cadavrul tanărului bărbat a fost zărit într-o poiană din apropierea casei celor doi, din satul Ţipău. La scurtă vreme, la faţa locului s-a deplasat o echipă complexă formată din criminalişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea. În parte, cele relatate la telefon de martor s-au confirmat în sensul în care Aurică Safta, de 37 de ani, a fost găsit decedat, cu urme de sange în zona gurii, într-o poiană la circa 150 metri de locuinţă. Anchetatorii au precizat însă că nu sunt alte urme vizibile de violenţă pe corpul celui decedat şi doar autopsia va lămuri necunoscutele cazului. “În acest moment se fac cercetări, fiind vorba de o moarte suspectă. După efectuarea necropsiei, vom decide încadrarea eventualelor fapte”, s-a limitat să precizeze procurorul Vasile Caştu, de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea. Trupul neînsufleţit a fost preluat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Vrancea iar primele concluzii vor ajunge pe masa anchetatorilor la începutul săptămanii. Oamenii legii l-au audiat şi pe tatăl victimei, Ion Safta, de 64 de ani. Acesta a declarat că s-a luat la ceartă cu fiul său după ce în prealabil consumaseră amandoi alcool, după care l-a împins cu o furcă şi a plecat. Fiul era cunoscut ca avand şi afecţiuni medicale care ar fi putut chiar conduce la un deces care să nu aibă nicio legătură cu cearta cu tatăl său. Primarul localităţii spune că cei doi locuiau împreună, însă cel decedat fusese o bună perioadă plecat la muncă într-un alt judeţ. “Din ceea ce am înţeles, fiul a venit acasă ieri (n.r.- joi) după ce a lucrat pe la Călăraşi, la pădure, şi a băut cu tatăl său. Ei se mai certau, însă nu se ajungea la violenţe. Nici acum nu se ştie exact ce s-a întamplat”, ne-a spus primarul Vasile Rusu. Cei doi bărbaţi au rămas în aceeaşi locuinţă după ce soţia lui Ion Safta s-a despărţit de acesta. După ce vor afla rezultatul necropsie, procurorii urmează să facă şi eventuale propuneri. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
maricica cimpoesu, acum 3830 zile, 10 ore, 59 minute, 33 secunde
Vai mama lor !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.