Social

Tanără de 24 de ani, înecată cu paine în sala de mese a Spitalului

Ziarul de Vrancea
16 oct 2013 1953 vizualizări
Cadrele medicale de la Dumbrăveni susţin că au intervenit imediat, dar nu au putut să o mai salveze pe femeie.Suferindă de retard mintal, femeia şi-a petrecut toată viaţa în centrele de recuperare neuropsihică

O tanără de 24 de ani, internată la Spitalul de Psihiatrie Cronici  Dumbrăveni, a murit marţi, după ce s-a înecat cu mancare în sala de mese a unităţii sanitare. Despre acest caz au fost seiszaţi şi poliţiştii, care au demarat o anchetă. În acest moment nu există alte suspiciuni legate de moartea tinerei, care, conform fişelor medicale, suferea de retard mintal. „Poliţiştii din Gugeşti au fost sesizaţi că la Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni, Simona Aurelia D., 24 ani, din comuna Oreavu, în timp ce lua masa s-a înecat cu bol alimentar şi a decedat. Trupul acesteia a fost transportat la SJML Vrancea în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. Conform primelor date ale anchetei, femeia s-a înecat cu mancare în timp ce lua masa de pranz. După ce s-a aşezat la masă femeia a dat semne că se sufocă. Cadrele care îi supravegheau pe bolnavi susţin că au intervenit imediat, cu toate acestea însă pacienta nu a mai putut fi salvată şi medicii nu au mai putut face altceva decat să constate decesul. Oficialii de la Dumbrăveni spun că bolnavii sunt urmăriţi în permanenţă în timpul mesei de supraveghetori, infirmieri, asistenţi medicali şi chiar de medici. Aceştia aşteaptă raportul medicilor de la Serviciul de Medicină Legală pentru a vedea cu ce s-a înecat femeia pentru că la masa de pranz bolnavii au servit ciorbă şi mancare de fasole. Se pare că aceasta s-ar fi înecat cu o bucată de paine, pe care nu a mestecat-o bine. Pacienta a fost internată la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni de specialiştii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihici din Coteşti, unde femeia era instituţionalizată de mult timp. Femeia era singură pe lume, făcand parte din persoanele instituţionalizate încă de la varsta de trei ani. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.