Social

VIDEO!!! Tumoră gigant, de 20 de kilograme, operată la Focşani!

Raluca Manolache
10 oct 2013 12236 vizualizări

Doctorul ginecolog Marin Popescu, de la Clinica Materna, spune că este pentru prima dată în cariera sa de trei decenii cand operează o pacientă cu o tumoră de asemenea mărime. “Când a venit am crezut că este gravidă şi trebuie să nască”, ne-a spus medicul, care susţine că situaţia le-a scăpat din vedere colegilor care au consultat-o pe femeie. Pacienta de 35 de ani a crezut iniţial că se îngraşă sau că este însărcinată, însă în ultimele luni a început să se simtă său întrucăt chistul creştea foarte repede

Tumoră gigant operată la Focşani! O femeie de 35 ani din judeţul Galaţi, cu o tumoră pelviabdominală de aproape 20 de kilograme, a fost operată, ieri, cu succces, la Clinica Materna din Focşani. Intervenţia a fost reaIizată de medicul ginecolog Marin Popescu, care este şi administratorul Clinicii Materna, singura maternitate privată din judeţul Vrancea. Doctorul Marin Popescu, după 25 de ani de activitate la principala secţia de obstetrică ginecologie din Vrancea, cea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, spune că este pentru prima dată cand operează o tumoră de asemenea mărime. Dacă au mai fost situaţii în care a extirpat tumori de trei, patru kilograme, a fost în premieră cand a operat o femeie cu o tumoră de aproape 20 kilograme.

Medicul Marin Popescu recunoaşte că în momentul în care a văzut-o pentru prima dată pe femeia de 35 ani a crezut că este însărcinată şi abia după ce a examinat-o a constatat că în abdomenul tinerei s-a dezvoltat o tumoră gigant. “Cand a venit am crezut că este gravidă şi trebuie să nască. Examinarea clinică a fost baza diagnosticului. Am  descoperit această tumoră care este din microbazin şi pană la nivelul ficatului, o tumoră care are aproximativ 20 kilograme. Tumora nu îi putem şti originea, este o tumoră pelviabdominală de etiologie neprecizată. 90% pare să fie o tumoră benignă, nu neoplazică pentru că are nişte caractere: este netedă, este bine delimitată, pacienta are o stare generală bună. În ultimele două săptămani a avut greţuri şi vărsături, lucruri care trebuiau să alerteze personalul medical. Pledează a fi o tumoră de origine ovariană”, ne-a explicat doctorul Marin Popescu.

 

“Am crezut că m-am îngrăşat!”

 

“Am ignorat problemele de sănătate şi am ajuns unde am ajuns!”, spune pacienta, care a crezut iniţial că s-a îngrăşat pe fondul stresului.

Femeia de 35 ani din judeţul Galaţi  a decis să se opereze pentru că în ultimele săptămani a început să se simtă tot mai rău. Deşi a aflat în urmă cu cateva luni de faptul că are o tumoră periculoasă, medicii la care a mai fost i-ar fi spus că nu reprezintă o urgenţă medicală şi nu trebuie să se opereze. Cu toate acestea, timpul a trecut, iar tumora a crescut. Femeia spune însă că nu s-a prezentat la medic încă de la început deoarece a crezut că se îngraşă pe fondul stresului şi a stilului de viaţă. “Nu am fost niciodată slabă, am fost mai plinuţă şi nu m-am alarmat, mai ales ales că nu am avut alte probleme. M-am alarmat acum trei luni de zile. Mi s-a spus că este un chist destul de mare, dar nu ar fi o problemă, nu se poate întampla nimic şi cand sunt de acord să merg la operaţie. Am decis să mă operez pentru că de vreo două, trei săptămani m-am simţit rău. Am ignorat problemele de sănătate şi am ajuns unde am ajuns!”, spune pacienta. Femeia, care este căsătorită şi are un copil, spune că a apelat la o clinică privată pentru a fi sigură că beneficiază de cele mai bune îngrijiri. După această operaţie, ţesutul prelevat va fi trimis la analize pentru a se stabili dacă este vorba despre o tumoră benignă sau malignă. Probele vor fi trimisie la Cluj, la un laborator cu care Clinica se află în contract, după cum ne-a precizat personalul medical. Doctorul ginecolog Alin Lazea, consilier de specialitate la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, care a făcut parte din echipa care a operat pacienta, ne-a declarat ieri după amiază că intervenţia chirurgicală a durat aproximativ o oră, a decurs bine şi că pacienta este monitorizată cu atenţie pană la refacerea completă. (Raluca MANOLACHE)

Urmăriți în VIDEO de mai jos un material cu privire la această intervenţie




 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
georgescu, acum 3839 zile, 18 ore, 1 minut, 40 secunde
Dumnezeu sa va incununeze cu bucurii si pace, domnule Doctor, pentru mainile si mintea ce aduc sanatate !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.