Social

Luna noiembrie vine cu o grevă generală în sistemul sanitar!

Raluca Manolache
9 oct 2013 653 vizualizări
In perioada 14-16 octombrie toţi salariaţii din Sănătate vor participa la o grevă japoneză pentru a arăta guvernanţilor că sunt o forţă demnă de luat în seamă.Sanitarii cer minim 6% din PIB, salarii decente, independenţă profesională şi servicii medicale prompte şi de calitate pentru pacienţi

„Asiguraţi-vă că sănătatea reprezintă o prioritate naţională pentru guvernanţi! Semnaţi pentru GREVA GENERALĂ! Numai aşa vom învinge!”. Acestea sunt mesajele transmise de liderii sindicaliştilor din sistemul sanitar, care se pregătesc de grevă generală. La începutul săptămanii şi în Vrancea s-a declanşat acţiunea de strangere de semnături după ce în Consiliul Naţional, întrunit pe 3 octombrie, s-a aprobat calendarul de acţiuni pentru perioada următoare. Aşa se face că în perioada 14–16 octombrie toţi salariaţii din sănătate vor participa la o grevă japoneză purtând, pe braţul drept, o banderolă tricoloră, iar pe 2 noiembrie, organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate vor participa la un marş, în Bucureşti, pe traseul Piaţa Parlamentului-Ministerul de Finanţe-Guvern. În perioada 4-15 noiembrie, la o dată ce va fi ulterior stabilită, se va întruni Consiliul Naţional Sanitas pentru a analiza situaţia existentă şi a lua hotărârile necesare. „Veniţi să luptăm împreună! Un om poate fi ignorat, zece oameni pot fi ignoraţi dar când mii de oameni strigă împreună că aşa nu se mai poate, că sistemul sanitar stă să se prăbuşească, guvernanţii oricare vor fi aceia, sunt nevoiţi să soluţioneze revendicările lor. Astăzi, noi, Federaţia SANITAS, am rămas singurii  purtători ai steagului de luptă sindicală din sistemul sanitar. Ni s-au alăturat însă, toate asociaţiile profesionale din sistem. Coaliţia profesioniştilor din sănătate, deşi este de puţin timp înfiinţată, a acţionat în ultimele săptămâni în mod coerent demonstrând încă o dată dorinţa şi necesitatea comună de a determina guvernanţii să soluţioneze aşa cum se cuvine problematica din sistem în interesul românilor. Această coaliţie aduce un plus de forţă şi vigoare acţiunilor noastre. Haideţi deci să acţionăm! Veniţi la MITINGUL SĂNĂTĂŢII  organizat în luna noiembrie! Asiguraţi-vă că sănătatea reprezintă o prioritate naţională pentru guvernanţi! Semnaţi pentru GREVA GENERALĂ! Numai aşa vom învinge! Nu uitaţi: ÎMPREUNĂ VOM FI MAI PUTERNICI!”, este mesajul Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas. Între altele, profesioniştii din Sănătate solicită minim 6% din PIB pentru sistemul sanitar, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi dar şi apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi precum şi consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.