Social

Medicii tineri din Vrancea vor susţine rezidenţiatul în centrul Iaşi

Raluca Manolache
6 oct 2013 881 vizualizări
Urmează să fie publicată şi lista unităţilor şi specialităţilor pentru care se organizează rezidenţiat pe post

Medicii tineri din Vrancea vor susţine pe 17 noiembrie rezidenţiatul la Iaşi. Ministerul Sănătăţii a stabilit în metodologia pentru organizarea concursului de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie,  ca în Iaşi să se susţină concurs pentru posturile publicate în judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea. În următoarea perioadă urmează să fie publicată şi lista unităţilor şi specialităţilor pentru care se organizează rezidenţiat pe post. Aceasta în condiţiile în care, conform metodologiei, înscrierile se vor face la direcţiile de sănătate publică din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs pană la data de 21 octombrie. “Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv”, se arată în metodologia publicată în Monitorul Oficial. Şi Direcţia de Sănătate Publică din Vrancea a inventariat în vară posturile libere din spitale, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, dar rămane de văzut cate dintre acestea vor fi aprobate pentru a fi scoase la concurs. În urma concursului de rezidenţiat, organizat în toamna anului trecut, cei mai mulţi medici tineri din judeţ care au promovat concursul au ales să meargă la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.