Social

Prestatorii de servicii funerare, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

Sorin Tudose
2 oct 2013 1461 vizualizări
Amenzi au primit şi comercianţii de compoturi

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat recent o campanie de verificare a comercianţilor de produse şi servicii funerare. În cadrul tematicii de control, au fost verificaţi 13 operatori economici de pe raza judeţului, la 11 dintre aceştia constatându-se diverse abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor. Neafişarea informaţiilor sau lipsa de pe etichetele produselor a informaţiilor privind denumirea producătorului a fost una din abaterile cele mai des întalnită. De asemenea, s-a constatat neafişarea listei cu serviciile funerare prestate şi garanţiile aferente unor servicii, neîncheierea unor contracte de prestări de servicii cu consumatorii, neafişarea preţurilor. Pentru abaterile constatate, 11 operatori economici au fost sancţionaţi cu amendă contraveneţională, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 15.800 lei. S-a dispus oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri, în valoare totală de 7884 lei. O altă acţiune de control a vizat comercianţii de oţet şi conserve de legume-fructe. Au fost verificaţi peste 40 operatori economici care comercializează astfel de produse, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, la 90% dintre aceştia fiind identificate abateri de la prevederile privind protecţia consumatorilor. Neindicarea corectă a ingredientelor din categoria aditivilor, lipsa menţiunilor privind masa netă a componentei solide - fructe, indicarea eronată a masei nete sau înscrierea pe etichetă a două cantităţi nete, neînscrierea procentului din ingredientele ce apar în denumire, lipsa tratamentul termic efectuat au fost principalele abateri. Comisarii au mai găsit şi cateva compoturi din diverse fructe care aveau sintagma “fără conservanţi” utilizată incorect şi asta pentru că această caracteristică o au toate produsele de acest gen. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 17 avertismente şi 23 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 29.400 lei. S-a dispus oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri, dar nepericuloase, în valoare de 737 lei, iar pentru conserve de legume expirate, în valoare de 131 lei, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.