Social

Alertă pentru persoanele care călătoresc în Israel: risc de poliomielită!

Raluca Manolache
1 oct 2013 934 vizualizări
Se recomandă tuturor persoanelor care călătoresc în această ţară efectuarea vaccinării antipolio, la Cabinetele de Vaccinări Internaţionale

Alertă de poliomielită! Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Vrancea a primit alertă epidemiologică pentru Israel după ce în mai multe zone din ţara respectivă a apărut virusului sălbatic poliomielitic tip 1. Alerta a fost transmisă după ce Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a fost informat asupra faptului că în Israel (în special zona de sud şi centrală), începând din luna aprilie şi până în prezent, s-a pus în evidenţă circulaţia virusului sălbatic poliomielitic tip 1, atât în mediu (apă de canal), cât şi la subiecţi sănătoşi. Dat fiind riscul de import al virusului sălbatic în Europa, se recomandă tuturor persoanelor care călătoresc în această ţară efectuarea vaccinării antipolio, la Cabinetele de Vaccinări Internaţionale. De asemenea, autorităţile sanitare din judeţ vor trebui să se mobilizeze pentru imunizarea tuturor restanţierilor la acest vaccin. De asemenea, vor fi urmărite şi raportate cazurile de paralizie acută flască. „Dat fiind riscul de import al virusului polio sălbatic în Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul European de Control al Bolilor au făcut recomandări adresate în mod special vaccinării polio şi supravegherii cazurilor de paralizie acută flască. În acest sens vă rugăm să luaţi măsuri pentru: identificarea comunităţi/grupuri la risc navaccinaţi sau vaccinaţi incomplet în vederea vaccinării imediate, intensificarea supravegherii paraliziei acute flasce prin informarea medicilor de familie şi a persoanelor de contact din unităţile santinelă asupra importanţei raportării imediate a cazurilor de PAF la nivelul DSP pentru izolarea subiecţilor şi recoltarea materiilor fecale”, se arată în alerta transmisă către DSP. Poliomielita este o boală infecţioasă, foarte contagioasă, provocată de un enterovirus. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.