Social

Spitalul cheltuieşte 228 lei pentru o singură doză de vaccin antirabic

Raluca Manolache
18 sep 2013 1605 vizualizări
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani cheltuieşte o avere cu vaccinarea persoanelor care sunt muşcate de caini sau alte animale şi trebuie să fie imunizate antirabic.

 Aceasta pentru că o singură doză de vaccin costă în jur de 228 lei. De asemenea, toate persoanele aflate în această situaţie sunt nevoite să apeleze la medicii acestei unităţi pentru că singurul centru antirabic din judeţ este la Spitalul Judeţean de Urgenţă. O persoană care este muşcată de un animal bolnav trebuie să suporte, de la caz la caz, cinci injecţii. Astfel, pacientului trebuie să i se administreze serul antirabic în prima, a treia, a şaptea, a 14-a şi a 28-a zi de la producerea incidentului. La Spitalul din Focşani se folosesc două produse pentru vaccinarea pacienţilor muşcaţi de animale. Oficialii unităţii spun că în stoc la această dată mai sunt 11 cutii a cate cinci fiole dintr-un produs şi 23 de flacoane a cate 500 mililitri dintr-un alt produs. În lunile iulie şi august 89 de persoane din Vrancea au ajuns la Spitalul Focşani după ce au fost muşcate de caini, în marea lor majoritate maidanezi care umblă liberi pe străzile din oraşe şi sate. Dintre acestea doar 25 au fost nevoite să facă vaccinul antirabic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
XXXX, acum 3865 zile, 21 ore, 57 minute, 46 secunde
Pret corespunzator gradului arsitei turbate de bani publici. Daca cel muscat este fericitul desemnat fara licitatie sa prinda cainii, cumpara o doza cu un caine prins+9 lei. Ca echivalenta am putea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.