Social

126 de vranceni s-au calificat ca măcelari şi bucătari

Ziarul de Vrancea
17 sep 2013 775 vizualizări
Peste 100 de vranceni au obţinut calificări prin programul pus la dispoziţie de proiectul finanţat din bani europeni

Peste 100 de vranceni au obţinut calificări în această vară şi se pot angaja ca specialişti pe piaţa muncii. În perioada 1 iulie – 30 septembrie 2013, Şcoala Romană de Afaceri a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură  – filiala Brăila a organizat programul “Adaptează-te prin calificare!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Şcoala Romană de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – filiala Vrancea, a urmărit creşterea competitivităţii şi a performanţei profesionale a angajaţilor şi adaptarea ofertei educaţionale la cerinţele pieţei. În Focşani, programele de formare profesională au înregistrat 126 de absolvenţi de nivel I şi II de calificare pentru posturile de cameristă, lucrător în prelucrare peşte, carne, lapte, conserve, carmangiu, tranşator, măcelar şi bucătar. La Brăila, cursanţii au fost instruiţi pentru meseriile de lucrător în comerţ, bucătar, ospătar, confecţioner tamplărie din aluminiu şi mase plastice, zidar, pietrar, tencuitor şi lucrător finisor pentru construcţii. Cei înscrişi pentru obţinerea calificării în industria alimentară au participat şi la concursul interjudeţean “AS Bucătar”, în cadrul căruia locul I a fost adjudecat de un vrancean, Cristi Costache. Organizatorii au precizat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate ieri, că notele au fost neaşteptat de mari atat la proba de teorie, cat şi la cea practică. În total, 226 de persoane au obţinut o calificare şi au fost încheiate 71 de convenţii de practică între echipa de implementare şi agenţii economici. Certificatele de competenţă ar trebui să-i asigure pe absolvenţi că pot găsi mai uşor un loc de muncă în domeniul în care s-au specializat. Programul a avut un buget total în valoare de aproximativ 2 milioane de lei, în care au fost cuprinse cofinanţarea din Fondul Social European, contribuţia de la bugetul naţional, contribuţia beneficiarului şi cheltuielile neeligibile. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.