Social

Procesul lui Mihai Copaci pentru şefia CAS Vrancea, la Galaţi

Raluca Manolache
17 sep 2013 1135 vizualizări
Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Procesul lui Mihai Copaci, preşedintele direct general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, prin care solicită anularea actului normativ prin care a fost înlocuit din funcţie anul trecut de către directorul economic de la acea vreme, Camelia Hîngu, se va judeca la Galaţi. Această decizie aparţine magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au decis că dosarul trebuie „rezolvat” la Curtea de Apel Galaţi sau Tribunalul Vrancea. „Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamantul Copaci Mihail în contradictoriu cu pârâţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în favoarea Curţii de Apel Galaţi – S.C.A.F. Irevocabilă”, se arată în sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a ajuns la Bucureşti după ce atat magistraţii din Galaţi, cat şi cei din Vrancea şi-au declinat competenţa de soluţionare în acest caz. Juristul Mihai Copaci a preluat din nou în august  cea mai importantă funcţie din sistemul sanitar din Vrancea după ce instanţa a decis să suspende ultima decizie a CNAS prin care acesta era schimbat din funcţie. Aşa cum se ştie, Mihai Copaci a fost demis în mai multe randuri de la şefia CAS, după ce partidul care l-a susţinut să ocupe funcţia a ieşit de la guvernare. Mihai Copaci a ţinut cu dinţii de scaun şi a reuşit să caştige în instanţă toate procesele generate de demiterea sa. Acesta a reuşit să anuleze pană şi concursul organizat în acest an de CNAS pentru ocuparea acestui post după ce şi omul de afaceri Cătălin Buscă şi-a depus candidatura. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.