Social

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, aşteptat la Focşani

Raluca Manolache
11 sep 2013 1262 vizualizări
Autorităţile sanitare nu au fost informate cu privire la vizita ministrului şi aşteaptă confirmarea venirii sale la Focşani Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, este aşteptat la Focşani.

Acesta ar urma să ajungă în Vrancea la sfarşitul acestei săptămani, după cum a declarat pentru presa naţională. Vizita ar urma să se realizeze în cadrul dezbaterilor organizate privind noul pachet de legi. Dezbaterile vor fi organizate la Iaşi, Bacău, Piatra Neamţ, Focşani şi Buzău. Autorităţile sanitare nu au fost informate cu privire la vizita ministrului şi aşteaptă confirmarea venirii sale la Focşani.  Eugen Nicolăescu urmează să se întalnească cu oficialii din sănătate, la doar cateva zile după ce coaliţia profesioniştilor din sistemul sanitar a stabilit calendarul de proteste. Acesta a declarat că posibilile proteste nu se justifică în condiţiile în care „ se află în dezbatere publică un set de proiecte de lege, precum şi principiile şi elementele componente ale pachetului de bază de servicii medicale. Până în prezent, pe marginea acestora, am organizat deja patru dezbateri publice regionale, la Alexandria, Craiova, Constanţa şi Sighişoara, la care au participat sute de profesionişti şi oameni interesaţi, iar în perioada următoare organizăm dezbateri similare la Iaşi, Oradea şi Timişoara”. Astfel, între 9 şi 13 septembrie, liderii organizaţiilor membre din judeţe vor constitui coaliţia la nivel local şi vor înmâna revendicările generale şi specifice prefecţilor. În ziua de 17 septembrie se va organiza o nouă şedinţă a Coaliţiei şi vor fi analizate acţiunile realizate până atunci. Profesioniştii din sănătate solicită minim 6% din PIB, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrare a profesioniştilor de către autorităţi, etc. Şi medicii de familie susţin creşterea fondurilor alocate în sistemul sanitar. „Suntem proprietarii cabinetelor şi nu putem participa la acţiuni de tip sindicale. Închiderea cabinetelor sau rezilierea contractelor nu pot fi horărate decat de titularii cabinetelor. Nu ne dorim să mai ajungem la situaţia de a ameninţa cu rezilierea contractelor. Susţinem creşterea la 6% a PIB, solicitare făcută încă din 2009 ”, spune dr. Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.