Social

Turul Vrancei: 13,7 milioane de lei pentru furnizorii de servicii medicale

Ziarul de Vrancea
3 sep 2013 915 vizualizări
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a primit o suplimentare de fonduri pentru o parte dintre furnizorii de servicii medicale cu care se află în contract.

Este vorba despre 13,7 milioane de lei. “La solicitarea CAS Vrancea pentru alocarea de sume suplimentare la capitolul furnizori de servicii medicale, CNAS a transmis o suplimentare de buget în sumă de 13,7 milioane de lei”, a precizat Mihai Copaci, şeful CAS Vrancea. Dacă spitalele nu au primit niciun ban, pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală s-a alocat suma de 11 milioane de lei, pentru medicina de familie s-a alocat suma de 901.000 lei, pentru medicii specialişti s-a alocat suma de 921.000 le, iar pentru laboratoare s-a alocat suma de 200.000 lei. Rămane de văzut dacă pană la sfarşitul anului se vor mai aloca fonduri suplimentare şi dacă acestea vor fi direcţionate şi către spitale. Se cunoaşte faptul că majoritatea spitalelor nu au bani suficienţi pentru derularea activităţii în condiţii optime. (R. MANOLACHE)


“Pas” în cererea de liberare pe cauţiune formulată de Jitea

Curtea de Apel de la Galaţi a respins luni recursul formulat de Liviu Jitea la cererea de liberare pe cauţiune, judecată pe 26 august de Tribunalul Galaţi. Este cea de-a doua cerere de liberare pe cauţiune formulată de omul de afaceri focşănean care, pe 29 august, a şi fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de alţi 18 inculpaţi. Azi, pe rolul Tribunalului Vrancea se vor judeca alte dosare ale celor doi inculpaţi care mai sunt arestaţi în acest dosar, Liviu Jitea şi Raluca Milea. Cererile celor doi privind liberarea provizorie sub control judiciar au intrat pe rolul instanţei în urmă cu o săptămană însă au fost amanate. În dosarul care a ajuns pe rolul Tribunalului Galaţi, omul de afaceri Liviu Jitea este acuzat de comiterea a şapte infracţiuni, printre care se numără cea de iniţiere a unui grup infracţional organizat pentru a face contrabandă cu alcool, alături de două dintre colaboratoarele sale de încredere, Raluca Milea şi Florenţa Mona Ionescu. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.