Social

Ion Oprea şi Dragoş Mircea vor în continuare salarii de la Guvern

Ziarul de Vrancea
3 sep 2013 2299 vizualizări
Cei doi fosti prefecţi nu mai sunt inspectori guvernamentali de la 1 septembrie, cand le-a expirat preavizele.Ambii au contestat la Curtea de Apel de la Bucureşti deciziile prin care au fost demişi de premierul Ponta

Foştii prefecţi Ion Oprea şi Dragoş Mircea, cei doi inspectori guvernamentali din Vrancea, nu mai sunt de luni angajaţi ai Secretariatului  General al Guvernului. Aceştia au terminat perioada de preaviz de 30 de zile, care expirat pe 1 septembrie 2013, după ce premierul Victor Ponta a demis toţi inspectorii guvernamentali în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate în sectorul public, decizie luată pe fondul crizei economice care afectează ţara. Foştii prefecţi Ion Oprea şi Dragoş Mircea au fost disponibilizaţi alături de alţi 60 de inspectori guvernamentali din toată ţara de Guvernul condus de premierul Victor Ponta pe 1 august. Demişi după ce partidele care i-au urcat în postul nr. 1 din Prefectură au ieşit de la guvernare, Ion Oprea avea atribuţii legate de situaţiile de urgenţă din Vrancea, în timp ce Dragoş Mircea avea atribuţii similare în judeţul Buzău. Cei doi au ocupat în două randuri funcţia de prefecţi, dar au fost şi subprefecţi şi inspectori guvernamentali în ultimii ani. Disponibilizarea înseamnă pentru ei, cel puţin pentru moment, ieşirea din “caruselul” funcţiilor publice în care s-au rotit din 2005 pană în acest an. Singura declaraţie a lui Dragoş Mircea a fost doar că nu a luat nicio decizie legată de viitorul său şi că “nu comentează” o eventuală acţiune în justiţie împotriva Guvernului, aşa cum se vehicula în aceste zile. Cu toate acestea, alături de Ion Oprea şi alţi 15 foşti prefecţi şi subprefecţi din ţară, Dragoş Mircea a contestat la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, deciziile prin care aceştia au fost demişi. Ieri, acţiunea nu primise încă termen de judecată, conform portalului instanţelor de judecată. Cei 17 au solicitat instanţei suspendarea executării actului administrativ, respectiv a deciziilor care a dus la suspendarea acestora din funcţie, emise de Guvernul Ponta. La momentul disponibilizării fostul prefect a spus că inspectorii guvernamentali au fost “puşi să taie frunze la caini” intenţionat şi că nu s-a dorit valorificarea experienţei acestora pentru a fi puşi cu adevărat la treabă. Anul trecut, statul a plătit peste 4 milioane de lei pentru inspectorii guvernamentali, fie că vorbim de salarii, dirune sau decontarea unor cheltuieli. Potrivit declaraţiilor de avere, inspectorii guvernamentali primeau lefuri de aproximativ 4.500 lei pe lună. (M. BOICU, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
bnad, acum 3881 zile, 2 ore, 55 secunde
Trei milogi(te-ai uitatat nebunule!).
danb, acum 3881 zile, 6 ore, 15 minute, 32 secunde
Doi milogi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.