Social

Nereguli la vanzătorii de apă minerală

Sorin Tudose
1 sep 2013 1859 vizualizări
Aveţi grijă ce cumpăraţi pentru că “apa purificată de înaltă calitate” ar putea fi doar apă de chiuvetă

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Vrancea au avut recent un control tematic în care au fost verificaţi mai mulţi operatori economici atat din Focşani cat şi din restul judeţului care comercializau apă minerală. Comisarii au identificat mai multe abateri pentru care au aplicat şi cateva sancţiuni contraveneţionale. Un comerciant avea la vanzare apă îmbuteliată sub denumirea de “apă purificată de înaltă calitate” la bidon de şase litri fără ca pe etichetă să fie înscrisă denumirea corectă (apă de masă) şi fără a informa care este procedeul de purificare utilizat. La un alt magazin se vindea apă de izvor etichetată sub denumirea de “apă minerală”, clienţii fiind astfel dezinformaţi cu privire la natura produsului. Lipsa afişării preţului pe produs şi/sau a preţului pe unitatea de masură sau neafişarea acestora în mod vizibil pentru apele îmbuteliate comercializate a fost o altă abatere descoperită de comisari, aceasta fiind găsită indiferent de controlul tematic efectuat. La capitolul practici comerciale incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii cei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au găsit o mică neregulă. Un comerciant avea un sortiment de apă care avea înscris pe etichetă „6 litri la preţ de 5 litri”, fară să existe şi un sortiment în ambalaje de 5 litri, pentru a se putea face comparaţia. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
xxx, acum 3883 zile, 5 ore, 50 minute, 26 secunde
Vizionati filmul asta : http://www.filmedocumentare.com/escrocheria-secolului-apa-imbuteliata/ si poate o sa invatati ceva
popescu maria, acum 3883 zile, 7 ore, 3 minute, 52 secunde
In legatura cu apa comercializata nici protectia consumatorilor nu este corecta .De ce nu suntem informati despre ce apa de robinet este vorba care se vinde ca apa plata ?
geo, acum 3883 zile, 14 ore, 40 minute, 15 secunde
vorbim de apa produsa de familia rusu cumva?...apa de la robinet care cica e apa pura?..gretos de batjocoritor..oare cand il verifica si pe dansul?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.