Social

Cozi ca pe vremea “Împuşcatului” pentru ajutoarele de la UE

Aurelian Ivan
27 aug 2013 1953 vizualizări
Oamenii se adună ca pe vremea lui Ceauşescu să facă liste pentru uleiul şi făina de la UE

De aproape o săptămană se dau ajutoarele de la UE. Pe strada Ana Ipătescu din Focşani este mai mereu coadă. Zeci de oameni vin cu noaptea în cap pentru a se înscrie pe liste şi îşi lasă sacoşa în loc, să nu piardă “randul” la făină şi ulei. Angajaţii de la Cantina de Ajutor Social care distrubuie aceste produse se minunează de ceea ce fac oamenii. Oricat le-ar explica că listele nu sunt luate în considerare, că persoanele trebuie căutate în baza de date a instituţiei, nu înţeleg. Sechelele comunismului se pare că sunt greu de îndepărtat. “Nu vor să înţeleagă, vin ca pe vremea lui Ceauşescu la coadă, vin de la 4 dimineaţa şi fac liste pe care noi nu le recunoaştem, noi trebuie să îi căutăm în baza noastră de date”, ne-a spus Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social. Anul trecut se acordau 11 produse, anul acesta doar nouă. Anul trecut şi beneficiarii erau mai mulţi, peste 8.000, anul acesta sunt aproape 7000. Aceştia au de primit, de persoană,  vreo 15 kilograme de făină, 500 g de paste făinoase, mălai 8 kg, ulei 5 litri, roşii în suc propriu 900 g, zacuscă  400 g, miere 200 g, conservă de carne 350 g şi 2 kg zahăr. Deocamdată, în stocul Cantinei de Ajutor Social nu sunt decat uleiul şi făina, urmand să fie primite şi conservele de roşii în suc propriu. Cei care beneficaiză de acest ajutor de la Uniunea Europeană sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat, şomerii, persoanele beneficire de legi speciale, cum este cazul veteranilor de război, pensionarii cu pensii sub 400 de lei pe lună, dar şi persoanele care beneciază de venitul minim garantat. Programul de funcţionare şi de acordare a acestor ajutoare este de luni pană joi în intervalul orar 08:00 şi 15:00 pe strada Ana Ipătescu din Focşani. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.