Social

Casa de Sănătate reziliază contractul cu medicul Iuniana Stanciu

Raluca Manolache
22 aug 2013 1853 vizualizări
Cei 950 de focşăneni aflaţi pe lista medicului de familie îşi pot alege, dacă nu au făcut-o pană acum, un alt medic. Iuniana Stanciu este cercetată pentru ultraj şi refuzul recoltării de probe biologice după ce a dat cu maşina peste un poliţist

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a decis să rezilieze  contractul încheiat cu medicul de familie Iuniana Stanciu, care a provocat în această vară una dintre cele mai spectaculoase urmăriri. După ce mandatul de arestare preventivă emis pe numele acesteia a fost prelungit la începutul lunii august pentru încă 30 de zile sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţie pentru rezilierea contractului. “În baza normelor metodologice la contractul cadru, art. 13, contractul se reziliază de drept în situaţia în care din motive imputabile furnizorului acesta îşi întrerupe activitatea pe o perioadă mai mare de 30 zile calendaristice. Contractul se reziliază şi ca urmare a faptului că nu s-au respectat termenele de depunere a facturilor însoţite de documentele justificative conform contractului în vederea decontării de CAS  a serviciilor realizate pe o perioadă de două luni consecutive în cadrul unui trimestru”, a precizat Mihai Copaci, şeful CAS Vrancea.

Aşa se face că cei 950 de focşăneni aflaţi pe lista medicului de familie Iuniana Stanciu îşi pot alege, dacă nu au făcut-o pană acum, un alt medic. “Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de înscriere prin transfer, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în normele de punere în aplicare a contractului cadru. Rămane de văzut însă cand fişele pacienţilor vor ajunge la noii medici de familie. Medicul este cercetat pentru ultraj şi refuzul recoltării de probe biologice după ce a acroşat un poliţist care o oprise pentru un control de rutină în Ploieşti, apoi a fugit şi a circulat pe contrasens pe autostrada A3 cu farurile stinse. (Raluca MANOLACHE) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.