Social

Tur al Focşaniului pentru copiii afectaţi de Sindromul Down

Ziarul de Vrancea
21 aug 2013 2215 vizualizări
Focşănenii sunt aşteptaţi să participe la un tur al oraşului în semn de susţinere a copiilor care suferă de Sindromul Down

Asociaţia ABC Down din Focşani, care militează pentru integrarea copiilor afectaţi de Sindromul Down, organizează astăzi o caravană pe biciclete, intitulată Focşani UP Ride, ce va începe la ora 18.30 la benzinăria MOL, situată la intrarea în oraş dinspre Bucureşti.

Această acţiune finalizează proiectul Europe Up Ride, iniţiat de studentul Răzvan Isac şi susţinut de Credit Europe Bank, ce are ca scop sprijinirea şi colectarea de fonduri pentru Asociaţia ABC Down, care dezvoltă activităţi pentru îngrijirea copiilor afectaţi de Sindromul Down. “Prin această actiune dorim să creăm un Finish Line proiectului Europe UP Ride, un eveniment pe bicicletă iniţiat de Răzvan Isac şi sustinut de Credit Europe Bank. Performerul Răzvan a plecat pe bicicletă din Amsterdam (Olanda) şi a ajuns la Bucureşti după 25 zile (pe 14 august), realizand 4.000 km, şi traversand 10 ţări, cu o medie de 166 km pe zi. El a traversat Europa pentru a genera sprijin şi fonduri pentru Asociatia ABC Down, care si-a propus să dezvolte activităţi destinate îngrijirii şi integrării copiilor afectaţi de Sindromul Down.”, declară Decebal Negoiţă, Preşedintele Asociaţiei ABC Down Focşani. Decebal este tatăl unui băieţel simpatic foc, afectat de acest sindrom, pentru care a performat şi în cadrul emisiunii “Dansez pentru tine” de la ProTV. Drept de multumire pentru efortul de a se implica în campania iniţiată de soţii Negoiţă, Răzvan Isac este invitat astăzi în Focşani pentru a-i cunoaşte pe câţiva dintre copiii pentru care a mers mii de kilometri pe bicicletă. În urma acestei curse temerare, Răzvan Isac a reuşit să strangă suma de 4.000 de euro, bani care vor fi donaţi Asociatiei ABC Down.

 

O oră pe bicicletă pentru un scop nobil

Evenimentul de azi constă într-un tur al oraşului, parcus de o caravană formată din bikeri de la Clubul de Ciclism Vrancea - Velo Power, dar şi din simpli oameni, susţinători ai copiilor cu Sindromul Down. Se va pleca la orele 18.30 de la benzinăria MOL din cartierul Sud, urmând traseul Bd Bucureşti – Bulevardul Unirii (până la intersecţia cu FederalCoop) – Strada Maior Gheorghe Pastia – Strada Cuza Vodă (până la sens giratoriu Teatru) – Str Republicii (până la sens giratoriu Ceas Rău)– Bd Unirii – Piaţa Unirii – intrarea din şosea (întâlnire în faţa Prefecturii).  La destinaţie, în Piaţa Unirii, vor aştepta micuţii împreună cu familiile lor, ora estimativă de sosire fiind 19.00. Scopul evenimentului de astăzi îl constituie informarea, conştientizarea şi sensibilizarea comunităţii locale în ceea ce priveşte tinerii şi copiii cu Sindromul Down. Pe bicicletă sau pe jos, toţi focşănenii sunt invitaţi să participe la Focşani UP Ride. La Linia de sosire, campionul Asociatiei ABC Down, Răzvan Isac, împreună cu ceilalţi bikeri, vor preda „ştafeta” şi vor înmana diplome şi medalii micuţilor afectaţi de Sindrom Down. (Andrei STANCIU)

 

Ce este sindromul Down?

La momentul de faţă, ABC Down este singura asociaţie din Vrancea care încearcă să formeze un grup suport al familiilor care au în creştere copii cu Sindrom Down. În luna iulie a fost depusă cererea de finanţare pe Fondul ONG, proiect care vizează formarea părinţilor ca specialiştii de acasă ai copiilor cu asemenea probleme. Sindromul Down (trisomie 21) reprezintă o afecţiune cromozomială (o afecţiune din naştere, care este prezentă la copil încă din momentul conceperii) cauzată de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar. În România nu există o statistică oficială cu cei afectaţi de acest sindrom, dar având în vedere faptul că la nivel modial incidenţa este de aproximativ 1-800 naşteri, se poate estima că sunt în jur de 30.000 de persoane cu trisomie 21. Toate persoanele cu Sindrom Down prezintă un anumit grad de dificultate de învăţare (retard mental), care diferă de la o persoană la alta şi este imposibil de apreciat în momentul naşterii cât de grav va fi, după cum se arată într-o prezentare făcută de enciclopedia online Wikipedia. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.