Social

Ambulanţa de tipC de la ISU trece la Spitalul Judeţean

Ziarul de Vrancea
14 aug 2013 1366 vizualizări
Salvarea a fost transferată Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spital

Ambulanţa tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a fost transferată Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU)  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Anunţul a fost făcut ieri de Ionel Cel-Mare, preşedintele Partidului Conservator şi, totodată vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a menţionat că marţi, la nivelul Ministerului Sănătăţii, a fost semnată o aprobare privind trecerea ambulanței de reanimare în administrarea UPU. Urmează să se pună la punct modalitatea de utilizare a acestei autosanitare. La începutul lunii iulie, Ambulanța tip C din dotarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) nu ieşise încă din garaj din cauza lipsei medicilor de urgenţă. Ambulanţa a ajuns în Vrancea la începutul acestui an odată cu alte două maşini de urgenţă tip B, are dotări de ultimă generaţie şi este conectată la serviciul de telemedicină. Ambulanţele au fost cumpărate din bani europeni, cu o sumă de 270.000 de euro. Achiziţionarea ambulanţelor a fost realizată ca urmare a implementării de către Consiliul Judeţean Vrancea şi de către consiliile judeţene din regiunea de Dezvoltare Sud-Est a proiectului “Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.