Social

CNAS a contestat victoria lui Mihai Copaci,de la Galaţi, la Înalta Curte

Raluca Manolache
12 aug 2013 1764 vizualizări
Concursul pentru şefia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea s-a amanat, iar între timp Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a contestat decizia instanţei la forurile superioare

Şefii lui Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, au făcut recurs la decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi care au dispus „suspendarea concursului de ocupare a postului de Preşedinte -Director general al C.A.S. Vrancea până la pronunţarea instanţei de fond”. după cum se arată în sentinţa dată de magistraţii de la Galaţi. Dosarul urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se mai află un dosar între Mihai Copaci şi CNAS. Este vorba despre dosarul cu privire la soluţionarea conflictului de competenţă, dar şi cel prin care CNAS a solicitat strămutarea la o altă instanţă a dosarului judecat săptămana trecută la Galaţi. Procesul lui Mihai Copaci, prin care solicită anularea actului normativ prin care a fost înlocuit din funcţie anul trecut de către directorul economic de la acea vreme, Camelia Hîngu, s-a amanat pană cand se va stabili ce instanţă va putea da o soluţie în acest dosar, Curtea de Apel Galaţi sau Tribunalul Vrancea. Decizia urmează să fie luată de magistraţii de la Bucureşti, termenul procesului fiind 13 septembrie. Acţiunea lui Mihai Copaci în justiţie a fost generată de teama sa că ar putea pierde postul de şef al băncii sanitare din judeţ după ce liberalul Cătălin Buscă s-a înscris la concursul programat pentru data de 8 august. Modelul a mai fost aplicat cu succes de Mihai Copaci şi în trecut, iar justiţia l-a ajutat să se menţină în biroul nr. 1 din instituţie. De această dată însă mandatul său în fruntea instituţiei s-a finalizat, iar concursul a fost organizat „la termen”. Rămane de văzut ce decizie vor lua magistraţii în acest caz. Indiferent de rezultat, Mihai Copaci rămane în instituţie, unde a reuşit să se angajeze în timpul fostei guvernări pe un post de consilier superior. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.