Social

Benefiicarii de ajutor social, controlaţi de AJPIS

Sorin Tudose
11 aug 2013 1045 vizualizări
21 de beneficiari de ajutoare trebuie să dea banii înapoi întrucat au realizat venituri mai mari decat cele declarate pe proprie răspundere

La debutul lunii apriliei judeţul nostru număra 5.738 de persoane care beneficiau de ajutor social oferit prin Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială. În perioada 15 aprilie – 28 iunie reprezentanţii instituţiei au făcut un control cu scopul de a verifica suspiciunile de fraudă, eroare de acordare sau alte situaţii de acest gen. În ceea ce priveşte suspiciunea privind beneficiarii inexistenţi s-a confirmat în urma controalelor că 14 titulari aveau datele din buletin introduse greşit în baza de date a instituţiei. O altă suspiciune a vizat persoanele care au mai primit acest ajutor deşi ar fi putut fi decedate din cauze naturale. Deşi s-a transmis spre verificare 15 CNP-uri nici unul nu s-a confirmat ca fiind a unor persoane care au încetat din viaţă. Ultima suspiciune plana asupra unor beneficiari care ar fi putut avea venituri mai mari decat cele declarate. Rezultatele au relevat faptul că 21 de titulari au realizat venituri mai mari decat cele declarate pe proprie răspundere şi s-au emis decizii de recuperare a sumelor plătite cu titlu de ajutor social, în valoare de 39.806 lei. Verificările efectuate nu au relevat o creştere a numărului de dosare pentru care s-a confirmat suspiciunea de eroare/fraudă, după cum informează Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială. (Sorin TUDOSE.)












În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.