Social

Spitalul Judeţean a rămas fără medic chirurgie buco-maxilo-facială!

Raluca Manolache
7 aug 2013 6004 vizualizări
Pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale la nivelul cavităţii bucale sunt direcţionaţi în cele mai multe situaţii către spitalele din ţară

Criza de medici se acutizează! Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani stă tot mai prost la capitolul medici pe zi ce trece pentru că tot mai multe cadre medicale cu experienţă îndeplinesc varsta de pensionare şi renunţă la contractul cu cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Aşa se face că Spitalul Judeţean din Focşani a rămas şi fără singurul medic chirurgie buco-maxilo-facială, dr. Dan Alexandru Taban. Medicul stomatolog, specialist în chirurgia buco-maxilo-facială, a ieşit la pensie la începutul lunii iunie şi a decis să se retragă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă după zeci de ani de practică medicală. În această situaţie, pacienţii care au nevoie de intervenţii chirurgicale la nivelul cavităţii bucale sunt trimişi în cele mai multe situaţii către spitalele din ţară care deţin astfel de specialişti. Oficialii spitalului spun că situaţiile grave, ce nu pot fi rezolvate la nivel local de medicii stomatologi ai unităţii, sunt trimise, aşa cum se întampla şi pană în acest moment, la unităţi din Galaţi, Iaşi sau Bucureşti, după caz. Situaţia este însă şi mai dificilă pentru spital pentru că şi medicul stomatolog Arturel Mihăilescu, de la cabinetul de stomatologie al spitalului, a ieşit la pensie începand cu 1 august. Reprezentanţii unităţii spun însă că medicul a decis să mai rămană o perioadă pană cand se vor angaja medici în cele două specialităţi. La cabinetul de stomatologie mai este încadrat un medic stomatolog, iar pe timpul nopţii gărzile sunt acoperite de nouă medici dentişti care se află în contract cu unitatea. În acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a demarat procedurile pentru organizarea concursului în vederea ocupării celor două posturi, de medic specialist în chirurgie buco-maxilo-facială şi medic stomatolog. Nu numai la compartimentul de chirurgie BMF îşi desfăşura activitatea un singur medic. Situaţia este aceeaşi în secţii precum hematologie, urologie, ORL, dermatovenerologie, nefrologie, hemodializă, laborator explorări funcţionale, etc.. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.