Social

Inspectorii ITM se declară mai harnici ca anul trecut

Sorin Tudose
30 iul 2013 1092 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au prezentat ieri, într-o şedinţă de colegiu prefectural, toate măsurile luate în primul semestru al anului curent pentru diminuarea muncii la negru.

Acţiunile desfăşurate în perioada menţionată au fost raportate la aceeaşi perioadă a anului trecut. Inspectorii declară că au verificat 902 angajatori în primul semestru al anului trecut, respectiv 943 în sementrul I al lui 2013. De asemenea, dacă anul trecut au fost găsiţi 35 de patroni care avea muncitori fără forme legale de muncă, anul acesta numărul lor a ajuns la 36. În ceea ce priveşte numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate acesta a crescut simţitor de la 538 în 2012 la 721 în 2013. Privitor la numărul de muncitori la negru identificaţi de inspectorii ITM se constată o creştere destul de mare. Dacă în primul semestru al anului trecut erau 61 de oameni fără carte de muncă acum au fost depistaţi 92. Şi la capitolul plangeri penale (făcute cand un singur angajator are cinci muncitori la negru -n.r) instituţia a fost mai “productivă” în acest an făcand nu mai puţin de cinci plangeri, spre deosbire de anul trecut cand a fost făcută una singură. Inspectorii i-au spus prefectului Cătălin Kanty Popescu că angajatorii sunt nemulţumiţi de faptul că activitatea le este întreruptă pe durata identificării personalului. Nu în ultimul rand, se constată o atitudine agresivă a unor patroni, care în urma creşterii cuantumului amenzilor sunt mai irascibili. Pentru astfel de cazuri sporadic se mai merge în control şi cu o echipă de jandarmi. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.