Social

Managerii de spitale, ameninţaţi cu demiterea dacă strang datorii

Raluca Manolache
29 iul 2013 1596 vizualizări
Constantin Mandrilă, managerul Spitalului Focşani, a făcut unele obiecţiuni la noua clauză din contractul de management u şi managerii din Panciu şi Adjud vor unele clarificări înainte de a semna actul adiţional

Managerii de spitale, forţaţi să strangă cureaua. Managerii spitalelor din Vrancea au primit în această lună de la Ministerul Sănătăţii actul adiţional la contractul de management ce prevede că în cazul existenţei pe o perioadă de 3 luni consecutiv a plăţilor restante a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, conform prevederilor contractuale sau legale, pot fi demişi. Actul adiţional trebuia să fie semnat de cei ce se află la conducerea spitalelor, dar acest lucru nu s-a întamplat în toate unităţile. De exemplu, managerii spitalelor din Panciu şi Adjud, ec. Nicolai Mărăscu şi dr. Gheorghe Bercea, nu au semnat încă aceste noi modificări aduse în contract. Dacă Nicolai Mărăscu spune că situaţia încă se analizează, dr. Gheorghe Bercea a menţionat că se analizează situaţia pentru că nu au fost achitate toate facturile mai vechi de 90 de zile. Dacă jr. Costel Negoescu, managerul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, singura unitate care nu figurează cu arierate, a semnat actul adiţional, jr. Constantin Mandrilă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a semnat actul adiţional dar cu anumite obiecţiuni. Odată ce contractul a fost trimis la Ministerul Sănătăţii, s-a făcut şi o informare cu privire la situaţia financiară a unităţii, o situaţie critică în condiţiile în care banii alocaţi nu sunt suficienţi nici pentru plata salariilor şi utilităţilor. Constantin Mandrilă a menţionat că nu se poate respecta această clauză în condiţiile în care, deşi se fac eforturi pentru a se găsi fonduri, situaţia financiară este critică. Aceasta şi în condiţiile în care în momentul în care a preluat unitatea, luna decembrie 2012, spitalul avea datorii de aproape 15 milioane lei. Deşi în primele luni de mandat acestea au fost reduse la aproape 11 milioane lei, acestea nu pot fi achitate în totalitate din lipsa banilor. Bugetul alocat unităţii de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) în acest este de aproape 40 milioane lei. De menţionat este faptul că spitalele din Vrancea au primit în luna mai bani pentru a achita o parte din datorii. Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani  a primit 4,9 milioane lei, Spitalul din Adjud a primit 2,1 milioane lei, Spitalul din Vidra a primit 143.000 lei şi Spitalul din Panciu a primit 24.000 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.