Social

Tomograf şi aparatură! Spitalul Panciu se modernizează cu bani de la UE

Raluca Manolache
24 iul 2013 1361 vizualizări
Spitalul a primit vizita unei comisii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care a analizat spaţiile din ambulatoriu în vederea amenajării laboratorului de imagistică medicală şi dotarea cu tomograf

Spitalul Panciu se modernizează cu bani de la Uniunea Europeană. Bolnavii care vor ajunge la Spitalul din Panciu se vor bucura de cele mai bune condiţii şi vor beneficia de investigaţii medicale făcute cu aparatură de ultimă generaţie după ce Primăria Panciu a reuşit să caştige două proiecte europene, care se află în curs de implementare. Aşa se face că unitatea spitalicească a primit săptămana trecută vizita unei comisii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care a analizat spaţiile din ambulatoriul integrat în vederea amenajării laboratorului de imagistică medicală şi dotarea cu tomograf. Ec. Nicolai Mărăscu, managerul Spitalului Panciu, spune că tomograful va fi montat în continuarea camerei de gardă şi va duce la creşterea gradului de complexitate a investigaţiilor imagistice. Spitalul Panciu va fi dotat cu tomograf după ce Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Est Brăila a acceptat cererea de finanţare depusă de Primărie, în cadrul Prgogramului Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 3, Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1.- “Reabilitarea/modernizarea echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Proiectul “Realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu” are o valoare de 5,1 milioane lei. Nicolai Mărăscu mai spune că, în acest moment, autorităţile locale fac demersurile necesare în vederea demarării proiectului caştigat pentru modernizarea şi dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al spitalului. Valoarea acestui proiect este de 6,7 milioane de lei din care suma solicitată este de 5,3 milioane lei. Unitatea va fi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, aşa cum s-a întamplat şi la Spitalul Municipal Adjud. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.