Social

Arşi la spital! Au vrut să stingă un incendiu şi au ajuns la spital

Raluca Manolache
19 iul 2013 916 vizualizări
Dacă bărbatul de 40 ani a suferit arsuri de gradul III pe circa 30 % din suprafaţa corpului, bărbatul de 38 ani a suferit arsuri de gradul II pe 25% din suprafaţa corpului

Au vrut să stingă un incendiu şi au ajuns la spital. Doi fraţi din comuna Carligele au fost internaţi în secţia de chirurgie plastică-terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” după ce au suferit arsuri pe aproape 30% din suprafaţa corpului, după ce locuinţa în care se aflau a luat foc. Cei doi fraţi de 38 ani, respectiv 40 ani, se aflau în locuinţa unui prieten când, după miezul nopţii, au simţit miros puternic de fum şi au observat apoi flăcări. Au încercat să stingă incendiul cu mijloace de primă intervenţie, dar fără succes. „Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., în jurul orei 00.50, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, intervenţia desfăşurându-se în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau la acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 100 mp cât şi în interiorul acesteia, în două camere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se astfel extinderea la toată gospodăria. În urma acestuia au ars acoperişul casei de locuit şi bunuri din cele două camere: articole de mobilier, obiecte de uz casnic, articole de îmbrăcăminte”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. Cei doi fraţi au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul Focşani pentru că au încercat să stingă incendiul. Dacă bărbatul de 40 ani a suferit arsuri de gradul III pe circa 30 % din suprafaţa corpului, bărbatul de 38 ani a suferit arsuri de gradul II pe 25% din suprafaţa corpului. Ambii au fost internaţi şi se află sub supraveghere medicală. Şi pompierii au aflat cauza incendiului. Se pare că locuinţa a luat foc de la o lumanare lăsată aprinsă nesupravegheată. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.