Social

Un ciclist orb face lobby pentru integrarea confraţilor cu dizabilităţi

Ziarul de Vrancea
15 iul 2013 825 vizualizări
Caravana “Dăramăm ziduri pentru a constru punţi” va ajunge în Focşani pe 24 iulie, iar în fruntea acesteia este află Florin Georgescu, un ciclist nevăzător care a ajuns la Londra pe două roţi, pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice

Săptămana viitoare vrancenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii pentru a dărama ziduri ale indiferenţei şi a construi punţi. Aceasta este denumirea unei campanii naţionale derulate de Asociaţia Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC ce a pornit într-o caravană la nivel naţional denumită CASPER, care şi-a propus să intergreze mai bine în societate persoanele cu dizabilităţi. Campania “Dăramăm ziduri pentru a construi punţi” doreşte să atragă atenţia asupra abilităţilor pe care le au persoanele cu dizabilităţi şi urmăreşte schimbarea mentalităţii opiniei publice referitoare la acest aspect. Campania se derulează în cadrul proiectului “Servicii sociale integrate şi formare vocaţională pentru persoane cu dizabilităţi”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Caravana, care a pornit din Baia Mare pe 1 iulie, va ajunge în Focşani pe 24 iulie, unde va poposi în Piaţa Unirii, începand cu ora 11,00. “Elementul central al campaniei îl constituie manifestul pe bicicletă susţinut de cunoscutul Florin Geogescu, ciclistul nevăzător, care va parcurge distanţele între oraşele campaniei pe o bicicletă tandem (cu doua locuri) împreună cu Alexandru Răcel, la fel cum au parcurs distanţa Arad-Londra în 2012”, transmit organizatorii. Florin Georgescu a străbătut anul trecut drumul până la Londra pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice. Acesta este însoţit de Alexandru Răcănel, prietenul şi pilotul său. “Mesajul meu personal este acela de a face un lobby pentru sport în primul rând, în al doilea rând, în particular, pentru paraciclism dat fiind faptul că are o reprezentare foarte slabă în România. Ne dorim ca prin această campanie să arătăm că se pot face lucruri în echipă şi că zidurile care ne separă, indiferent că avem sau nu dizabilităăi, pot fi dărâmate” a declarat Florin Georgescu jurnaliştilor din oraşele pe care le-a străbătut pană acum. Caravana a pornit din Baia Mare, şi va străbate 19 oraşe. Ca să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au persoanele cu dizabilităţi, în fiecare oraş în care se opresc, organizatorii construiesc un zid simbolic pe care stă scris DIZABILITATE şi care este dărâmat pentru a atrage atenţia că persoanele cu dizabilităţi nu au nevoie de izolare ci de integrare în comunitate şi societate. În fiecare oraş, caravanele vor face vizite şi instituţiilor locale: AJOFM, DGASPC, SPAS şi ONG-uri unde vor transmite mesajul proiectului iar în piaţa centrală vor derula activităţi interactive de sensibilizare a opiniei publice. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.