Social

250 de lei şomaj pentru absolvenţii care au picat Bacul

Sorin Tudose
9 iul 2013 1440 vizualizări
Indemnizaţia de şomaj se acordă inclusiv celor care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat


Absolvenţii de unităţi de învăţămant pot obţine ajutorul de şomaj indiferent că au luat sau nu Bacalaureatul. Aceştia trebuie în primul rand să se ducă în maximum 60 de zile de la data absolvirii la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu un dosar care să conţină cartea de identitate (copie) adeverinţă de la medicul de familie cu înscrisul “apt pentru muncă”, respectiv o copie după diploma de studii sau adeverinţa de absolvire. Absolvenţii vor primi un ajutor de şomaj în valoare de 250 de lei, timp de şase luni, doar în anumite condiţii. Indemnizaţia de şomaj se acordă numai în condiţiile în care absolventul nu urmează o nouă formă de studii (facultate, postliceală etc), nu are nicio altă sursă de venituri şi nici nu a găsit un loc de muncă potrivit specializării sale. Teoretic dosarul ar trebui să conţină şi nişte adeverinţe de la diferiţi angajatori prin care să se ateste că absolventul a avut intenţia de a-şi căuta de muncă, dar nu a găsit, însă de regulă nu prea se obişnuieşte aşa ceva. De îndată ce vor intra în baza de date a AJOFM Vrancea ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă angajaţii instituţiei vor încerca să le găsească slujbe în funcţie de pregătirea profesională a fiecăruia. De asemenea, absolvenţii au datoria ca în cazul în care sunt solicitaţi de AJOFM să participe la activităţi de consiliere să se prezinte. Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă prevede acest aspect tocmai pentru a stimula absolvenţii să fie cat mai activi în căutarea unui loc de muncă. (S. TUDOSE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.