Social

150 de vranceni vor avea dosar medical electronic

Raluca Manolache
8 iul 2013 1015 vizualizări
Dosarul va cuprinde detalii despre bolile bolnavului, imunizările făcute, rezultatele testelor de laborator, reţete primite, concedii medicale

Istoricul bolnavilor se va găsi într-un dosar electronic. 60 de medici familie şi 150 de persoane asigurate din Vrancea ar putea să facă parte din proiectul pilot al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de implementare a dosarului medical electronic. Pentru derularea fazei de elaborare a proiectului privind implementarea dosarului electronic de sănătate ar fi nevoie de 2.500 medici de familie şi 5.000 de pacienţi din ţară. „CNAS ne-a solicitat să desemnăm un număr de 60 medici familie, precum şi un număr de 150 pacienţi înscrişi la medicii menţionaţi, care să ia parte la această fază a proiectului. Dosarul electronic va fi în avantajul medicilor de familie, dar şi al pacienţilor. Medicul va completa mai puţine formulare, iar pacienţii nu vor mai avea nevoie  de toată formularistica necesară pentru diferite analize, tratamente”, ne-a declarat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea. Fiecare pacient ar putea avea în următorii ani un dosar electronic de sănătate ce le va permite cadrelor medicale şi autorităţilor din sistem să acceseze întregul istoric al persoanei. Acest dosar electronic va cuprinde detalii despre bolile cu care a fost diagnosticat pacientul, alergii, vaccinări făcute, rezultate ale testelor de laborator, documente produse în timpul procedurilor medicale etc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.