Social

Cofinanţare de 80.927 lei pentru tomograful Spitalului Panciu

Gabriel Sava
25 iun 2013 1667 vizualizări
Autorităţile locale au caştigat proiectul cu bani europeni în cadrul unei sesiuni destinată îmbunătăţirii serviciilor sociale

Autorităţile locale de la Panciu o iau înaintea celor de la Focşani, cel puţin în privinţa dotării cu un computer tomograf pentru spitalul din localitate, investiţie ce urmează să fie realizată din bani publici. La şedinţa de Consiliu Local care va avea loc maine, aleşii urmează să voteze suma cu care bugetul local va cofinanţa proiectul “Realizarea spaţiilor necesare funcţionării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf şi dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu”. Conform proiectului de Hotărare, contribuţia proprie finală a bugetului local la acest proiect va fi de 80.927,36 lei, reprezentand 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Valoarea totală a acestuia se ridică la suma de 5.208.086 lei. Proiectul se află în fază de precontractare, după ce Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Este Brăila a acceptat cererea de finanţare depusă de Primăria oraşului Panciu, în cadrul Prgogramului Operaţional Regional 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 3, Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1.- “Reabilitarea/modernizarea echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. În cadrul acestui proiect, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Panciu urmează să primească o vizită din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada următoare. Conform directorului Spitalului, Nicolai Mărăscu, tomograful va funcţiona în ambulatoriu şi va duce la creşterea gradului de complexitate a investigaţiilor imagistice făcute la unitatea medicală din localitate. Trebuie spus că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani funcţionează un computer tomograf care aparţine însă unei firme private din Bucureşti, asta după ce tomograful vechi, din incinta unităţii spitaliceşti, a devenit inutilizabil în urmă cu aproximativ şase ani. Pentru asemenea investigaţii pacienţii scot de cele mai multe ori bani din buzunar. Revenind, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din Panciu se află 11 proiecte de hotărari, între care şi aprobarea preţului local de referinţă pentru energia termică furnizată în sistem centralizat, dar şi modul în care se vor închiria parcărilor din oraş. De asemenea, consilierii iau în discuţie, între alte proiecte, şi concesionarea unor bunuri către societatea de salubrizare a oraşului. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.